Малина Едрева: Управлението на София изисква визия и обективност

Малина Едрева: Управлението на София изисква визия и обективност

Снимка: Столица.bg

С изказвания на лидерите на политическите групи стартира днес първата за 2021 година сесия на Столичен общински съвет.

„Ние от ГЕРБ показваме, че градът става по-добро място за живот чрез последователна работа, че добрите решения се взимат след диалог. Работа не се върши с политически декларации и реклама във фейсбук. Използвам този формат за да се обърна още веднъж към всички вас - колеги в общинския съвет с призив - за отговорност, която всеки един от нас носи. Не само представителите на ГЕРБ-СДС.“ Това каза Малина Едрева, председател на групата на ГЕРБ-СДС в СОС, в началото на днешното заседание на местния парламент.

„Намираме се в началото на една тежка година- на продължаваща здравна, социална и икономическа криза. Всеки човек, всяка организация се сблъсква ежедневно с тежки предизвикателства и проблеми и Столичната община не е изключение. В светлината на предстоящите избори не се съмнявам, че ще чуем много обвинения, манипулации и откровенни лъжи. Ще бъдем обвинявани за всички проблеми, реални и измислени, с които човек може да се сблъска.

Методи Лалов: Кой плаща за недомислиците на общината?

През изминалата година някои колеги използваха трибуната на Столичен общински съвет, за да си създават политическа идентичност и не го правеха чрез предлагане на решения или политики, а чрез личностни атаки и опит да се наложи мнението, че всеки един обществен проблем е започнал с ГЕРБ. Само че нека си припомним как изглеждаше София и какъв беше дневния ред на общинския съвет преди нас. София беше един постоянно разграбван град, с 40 годишни Икаруси, огромни сметища, почти унищожена зелена система и значително по-мръсен въздух.

Днес средата в града е съвсем различна. Имаме един по-зелен и поддържан град, с жизнена културна сцена и многобройни възможности за спорт и почивка. С модерен и удобен градски транспорт, с инфраструктура, която се развива с невиждани мащаби. И да- тези мащаби, водят и до проблеми.

Но когато днес се отвори дупка на уличното платно, тя се ремонтира веднага и по-важното, заради силния и ефективен контрол, това не се случва за сметка на софиянци. Днешната ситуация не може да се сравни по никакъв начин с практиките и управлението в не толкова далечното минало, когато дупките по централните столични булеварди бяха приемани не за скандал, а за част от средата.

Много често сме обвинявани, че ГЕРБ знае само да излива бетон. Само че политиките на ГЕРБ доведоха до превръщането на отапдъците на милионния град в ресурс, от който софиянци се възползват. Преди дни беше обявена процедурата за инсталацията за оползотворяване на РДФ и това, заедно с предишните две фази на завода, ще е огромна придобивка за града, сравнима с метрото.

Калоян Паргов: Столична община да обезщети всички пострадали от наводненията хора

Политиките на ГЕРБ доведоха до възможността да обсъждаме кога точно ще стартира тикет системата в транспорта, вместо течовете и ръждата в Икарусите. Политиките на ГЕРБ ни доведоха и до момента днес да обсъждаме финансирането за довършване на градските рингове и цялостна промяна в потоците на трафика в града. Политиките на ГЕРБ са тези, които „отвориха“ града към неговите граждани и всяка година дават възможност да реализират своите идеи, с подкрепата на множеството програми на общината.

Трудностите и предизвикателствата на управлението на София изискват както визия от управляващите, така и конструктивизъм и обективност от опозицията. Надявам се съвместната ни работа през тази година да се ръководи от тези принципи, а не от безогледна политическа амбиция и опортюнизъм. Защото имаме достатъчно пресни примери от света, до къде и до какво води създаването на паралелна реалност от страна на политиците. Последователното и целенасочено манипулиране и отказването от носене на отговорност са в състояние да ерозират и далеч по-утвърдени демокрации от нашата. “, посочи още Едрева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (39%, 170 Гласове)
 • На време (13%, 58 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 79 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 113 Гласове)
 • Не мога да преценя (3%, 15 Гласове)
Общо гласували: 435 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София: Още две спортни площадки, каране на скейтборд в Северния......

Места за нови две спортни площадки, най-вероятно в по-крайните столични квартали, ще бъдат определени до края на тоз...

Прочети още keyboard_arrow_right