Мерки за помощ на бизнеса в София обсъди Икономическият съвет към Столична община

Мерки за помощ на бизнеса в София обсъди Икономическият съвет към Столична

Снимка: Столица.bg

На проведеното вчера онлайн заседание на Икономическия експертен съвет към Столична община бяха обсъдени мерки за подкрепа на бизнеса в София.
 
Част от тях са: удължаване на срока за плащане на такса смет за първото тримесечие от 30 април до 30 юни и удължаваме с 1 месец на служебния абонамент на тези фирми, които поради затварянето на зоната не са го ползвали. Освобождаване от такса „тротоарно право“ на тези фирми, които не са работили за времето на извънредното положение, както и освобождаване от наем на тези наематели на общински имоти, които са засегнати от наложените противоепидемични мерки. Мерките оповести в социалната мрежа заместник- кметът по финанси Дончо Барбалов, участник в заседанието. 
 
В заседанието се включиха кметът на София Йорданка Фандъкова,  Красен Станчев, Лъчезар Богданов и Петър Ганев от Института за пазарна икономика,  Георги Ангелов от Отворено общество,  Иван Нейков, Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма и Надя Шабани от Центъра за нестопанско право, зам.-кметът Владимир Данаилов и председателят на комисията по икономика и собственост Николай Стойнев.
 
"Целта  ни е да  използваме по най-ефикасния начин възможностите на общината, за да помогнем на малкия и среден бизнес в София, който е засегнат от кризата, както и да създадем стимули за бързо възстановяване на икономиката на града" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова след заседанието.  По думите на кмета в сряда, 1 април, ще бъде финализиран пакетът от мерки, които тя  ще предложи на представителите на политическите сили в Общинския съвет.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри $921 554 от USTDA за консултант за Топлофикация-София...

Столичният общински съвет прие доклада за бъдещето развитие, надграждане и оптимизиране на работата на Топлофикация-Софи...

Прочети още keyboard_arrow_right