Методи Лалов предложи Правилникът на СОС да се разгледа самостоятелно или на извънредна сесия

Методи Лалов предложи Правилникът на СОС да се разгледа самостоятелно или н

Снимка: Столица.bg

След 9 месеца Правилникът за работа на местния парламент в София влезе на сесия

Да се отложи приемането на Правилника за работа на Столичния общински съвет и това да стане на извънредна или самостоятелна сесия. Това предложи общинският съветник Методи Лалов на започналата преди минути онлайн сесия на СОС.

"В дневния ред да се разгледа само Правилника на СОС, ако мнозинството не приеме предложението, нека да се отложи за самостоятелно разглеждане, на извънредна или следваща сесия. Основанията са, че Правилникът е основен поднормативен акт, по който СОС работи и зависи дали СОС ще работи демократично, дали ще има реални механизми върху дейността на кмета и дали гражданите ще са информирани за внесените документи. Измененията са значителни и да се разглеждат заедно с още 40 доклада означава, че ние ще претупаме разглеждането и няма да има аргументиран дебат или ще стане за сметка на останалите точки от дневния ред. Има основни теми в правилника, по които да се водят дебати няколко часа. Да осигурим достатъчно време за дебат, нищо че е работено в работната група", аргументира предложението си председателят на групата на Демократична България.

Председателят на СОС Елен Герджиков го реплика и се аргументира, че Правилникът е първа точка в дневия ред на днешната сесия и има достатъчно време за дебат и обсъждане.

"За правилника получихте писмен отговор. Да се разгледа на извънредно заседание, но инициативата за свикването има председателят на СОС, 1/3 от общинските съветници, 1/3 от избирателите или областния управител. Нито едно не е на лице. Правилникът е първа точка и има достатъчно време за обсъждане и дискусия", каза Елен Герджиков.

В началото на сесията той обяви, че има предложение от дневния ред да се отложат точка 5 ,23, 29 и 32. Точка 29 е за обявената от общински съветници и кмета на район Средец Трайчо Трайков, миналата седмица, инициатива "Зелени улици".

Пилотния проект предвиждаше за 10 уикенда от 17 юли до 22 септември т. г. да се затварят за автомобили три улици в центъра на София - "Сан Стефано", Ангел Кънчев" и "Шишман". Поради липса на становища точката е предложена за отлагане.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (34%, 56 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (14%, 23 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (23%, 38 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (15%, 25 Гласове)
 • Нямам дете/деца (15%, 25 Гласове)
Общо гласували: 167 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

СОС отложи промените в "синята" и "зелена" зони в София...

Разглеждането на доклада  за разширяване на зоните за платено паркиране в София бе отложено на заседанието на днешн...

Прочети още keyboard_arrow_right