Над 3 млн лева ще отпусне СОПФ за ремонти на детски градини и училища в София

-

Снимка: Столица.bg

Столичният общински съвет ще разгледа предложение за осигуряване на средства от Специализирания общински приватизационен фонд за изпълнение на ремонтни дейности на училища и детски градини през 2023-а година. Общата стойност на необходимите финансови средства за изпълнение на 25 обекта е до 3 141 830 лв.

Рехабилитацията на 24 сгради на образователни и детски заведения ще бъдат възложени за изпълнение на районните администрации, а един - обект на 8-мо СУ „Васил Левски“, район "Студентски“ ще бъде възложен за изпълнение на ръководството на училището. На сградата се извършват дейности за внедряване на мерки за повишаване на енергийната ефективност, за които на училището е осигурено финансиране от Министерство на образованието и науката. Поради технологичната свързаност на изпълнението на топлоизолационната система е необходимо своевременно да се изпълнят ремонтно възстановителните работи на външните стълби, за което е ще бъдат отпуснати 126 950 лв от предвидените средства от СОПФ.

Останалите дейности, за които е необходимо финансиране са:

· Подмяна на осветителна, мълниезащитна, пожароизвестителна и електрическа инсталации в сградата на ДГ № 113, в район "Средец".

· Ремонт на покриви на физкултурен салон и топла връзка с корекция на отводняването на 32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" в район "Възраждане".

· Ремонт на покрив на 29 СОУ "Кузман Шапкарев" в район "Сердика".

· Ремонт на ВиК инсталация на ДГ № 48 "Братя Грим" в район "Сердика".

· Подмяна на отоплителна инсталация на ДГ № 69 в район "Подуяне".

· Ремонтно-възстановителни работи на външни стълби на 8 СУ "Васил Левски" в район "Студентски".

· Хидро-топло изолационни работи на покрив на трети корпус на ДГ № 34 "Брезичка" в район "Изгрев".

· Подмени на отоплителна инсталация в сградата на филиала на ДГ № 141 "Славейкови поляни" и на абонатната станция на ДГ № 192 "Лозичка" в район "Лозенец".

· Ремонт на канализация на ДГ № 52 "Илинденче" - филиал "Кукуш" и ремонт на покрив и възстановяване на вертикална планировка на едноетажна сграда на ДГ № 52 на ул. "Пловдив" в район "Илинден".

· Ремонт на покрива на ниското тяло свързващо физкултурния салон с основната сграда на 89 ОУ "Д-р Христо Стамболски" в район "Искър".

· Ремонт на покриви над физкултурен салон и корпус "А" на 118 СУ "Акад. Людмил Стоянов, Основен ремонт на покрив на градинския корпус на ДГ № 59 "Елхица , както и ремонт на терасите в ДГ № 123 "Шарл Перо" в район "Младост".

· Изграждане на вентилационна система в кухненски блок на ДГ № 37 "Вълшебство“ в район "Витоша".

· Ремонт на помещения за разкриване на допълнителни паралелки за първи клас в 64 ОУ "Цар Симеон Велики" в кв. Симеоново и в 50 ОУ "Васил Левски" в кв. Драгалевци.

· Ремонт на компрометирана външна топлоизолация на сградата на ДГ № 82 "Джани Родари" и подмяна на компрометирана покривна хидроизолация на сградата на ДГ № 198 "Косе Босе“ в район "Връбница".

· Ремонт на покриви на учебни корпуси на 177 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ в район "Нови Искър".

· Ремонт на работилница в 83 ОУ "Елин Пелин" и ремонт на покриви на 2-етажна и 3-етажна сгради на 192 СУ "Христо Ботев“ в район "Панчарево".

· Ремонт - обследване, конструктивна експертиза и СМР за укрепване на евакуационно стълбище на ДГ № 25 "Изворче“ и ремонт на ограда на тенис корт към 78 СУ "Христо Смирненски", в район "Банкя".

„Столичната община има последователна политика за поетапно обновяване на образователната инфраструктура във всички райони на града. Средствата са осигурени от Специализирания общински приватизационен фонд, затова очаквам районните кметове да следят както за правилното разходване на пари, така и за качественото изпълнение на всички ремонтни дейности, защото по този начин подобряваме не само визията, но и сигурността на сградите, в които учат децата на София“, коментира председателят на градския парламент Георги Георгиев и допълни, че очаква подкрепа от всички общински съветници на заседанието в четвъртък.

 

Текст: Пресцентър на Столичен общински съвет

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 33 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 19 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 18 Гласове)
Общо гласували: 157 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

С шумен протест граждани поискаха оставката на зам. кмета Илиян П......

Протестното автошествие под надслов "Стоп на беззаконието по пътищата" стигна до сградата на Столична община. С клаксони...

Прочети още keyboard_arrow_right