Намалиха на 5 години отдаването под наем на магазини в подлеза на "Оборище"

Намалиха на 5 години отдаването под наем на магазини в подлеза на "Оборище"

Снимка: Фейсбук

Борис Бонев предложи да се помисли за партньорство с мола за доброто състояние на подлеза на "Ситняково" и "Оборище"

За 5 вместо за 10 години ще се отдават 4 магазина в подлеза на бул. "Ситняково" и ул. "Ооборище" в район Оборище-Столична община. Това реши комисията по архитектура на своето онлайн заседание днес. Докладът на кмета на Оборище Николай Александров бе приет за отдаването под наем на 4 магазина в подлеза с начална конкурсна цена 132 лв.

Предложението за намаляване на срока за наемане на нежилищна общинско собственост бе прието още вчера на заседание на водещата комисия по финанси. По обсъждането на доклада от общинските съветници стана ясно, че в лошо състояние е и подлеза на Румънското посолството. Там вече са предприети мерки и след обследване зам.-кметът по строителството на Столична община Ангел Джоргов вече е преприел едйстивя за ремонта.

"Подлезът на Румънското посолство  е в тежко състояние и е време за генерално преосмисляне от нуждата от подлези. Поддръжката на един подлез е по-скъпа от пешеходна пътека, а урбанистичните препоръки са пешеходците да са на ниво терен, а не подлези и пасарелки. Смятам, че този подлез на "Ситняково" и "Оборище" спокойно може да се преформатира и на кръстовището подлезът да се елеминиран. Там габарита на ул. "Оборище" е 9 м по стандарт е улицата, но възрастен човек и родител с дете, тъй като няма асансьори, на практика не може да пресече заради изискването да се мине през подлеза", каза Борис Бонев.

Независимият общински съвет даде добра идея за партньорство, която бе добре приета от председателят на комисията по архитектура Силвия Христова колегите му в комисията, но трябва да се анализира и да се обсъди.

"До  този подлез на "Оборище" е мола. Водени ли са разговори с тях, например, подлезът да стане като изнесена търговска площ на мола или те да поемат поддръжка и управление. Нека да има по-интересни и различни начини за използване на общинската собственост, отколкото едно и също, дават се едни магазинчета под наем. Добре е да има такова пратньорство", коментира Борис Бонев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right