Не приеха бизнес-плана на Топлофикация-София на Комисия по инженерна инфраструктура

Не приеха бизнес-плана на Топлофикация-София на Комисия по инженерна инфрас

Снимка: Столица.bg

Докладът ще се разглежда и на финнасова комисия и от водещата икономическа

Докладът с бизнес-план за 2021 г. на Топлофикация София не бе пирет на заседание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране на СОС.

Повече от час и половина изпълнителният директор Александър Александров бе записан с въпроси на общински съветници, след като напарви кратка презентация на бизнес плана на общинското дружество за настоящата година.

При гласуването 5 общински съветници се въздържаха, а другите 5 бяха "За". така докладът не се прие. Той ще бъде разглеждан и в Комисията по финанси и бюджет и в Икономическа, която е водеща по отношение на влизането на доклада за гласуване и в СОС.

"Ще настояваме пред КЕВР за пълен размер на амортизации и квоти за емисии, където се взимат стойностите на прогнозни резултати. Това ще стане в средата на 2021 г. Ние искаме реалните разходи да ни признаят от КЕВР. За 2021 година в бизнес-плана на общинското дружество се предвижда производството на 9,6% повече електроенергия и 2,7 % топлоенергия", каза Александър Александров.

Той отговаря на въпросите на съветниците, като само от един имаше 7 въпроса., друг - 5.

В амбициозния бизнес-план се забелязват дейстивята по оптимизиране на разходите и повишение на приходите от по-високо производство и по-голям обем на топлинна и електрическа енергия. Топлофикация София представи и капиталова програма, чиято цел е да се подобри качеството и обслужване на абонатите на дружеството.

"Топлофикация-София може да има по-голяма роля в енергийни баланс на държавата и ръководството има желание това да се случи. През последната година и плануваното е подчинено да следваме, дружеството да се превърне в един от основните производители на еленергия, което ще е в полза за софиянци и енергийния микс и баланс в държавата", каза още Александров.

По отошение на инвестиционната програма на Топлофикация-София, Александров обясни, че преди години така се е правила, че да се изпълни само 20 - 25%. За 2020 година тя е изпълнена на 28%, а желанието е да бъде реализирана инвестиционната програма на 80%.

Докладът за бизнес-плана на общинското дружество е включен в дневния ред на СОС в четвъртък.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (40%, 165 Гласове)
 • На време (13%, 53 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 76 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 108 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 15 Гласове)
Общо гласували: 417 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right