Николай Стойнев: Наличието на воден ресусрс в Рила е достатъчен

Николай Стойнев за водната криза в Перник

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

В късния следобед предложението на Министерски съвет бе входирано на Московска 33

Наличието на воден ресусрс в Рила е достатъчен, така че количеството вода ,която ще бъде тразитирана през софийските водопроводи да могат  да бъдат подавани към Перник. Разбира се всички останали детайли трябва да бъдат разгледани и обсъдени. Това каза днес председателят на Постоянанта комисия по икономика и собственост в СОС Николай Стойнев.

Пред журналисти той коментира предстоящото обсъждането в СОС за разрешаване на водната криза в Перник. "В момента се подготвят условията и материалите, така че СОС да разгледа едно решение, с което да предостави водопреносната мрежа на София за тразитиране на вода от Рила до Перник. Ние в комиисята по инженерна инфраструктура в понеделник доста подробно обсъдихаме всички деайли по  проектите, по които се работи. Очакваме всеки момент от МС да бъде отправено такова предложение и да раззгледаме докллада, ако трябва спешно ще се съберем в СОС. Но предложението ще бъде прието с условията, които ние поставихме, а именно да бъде гарантирана водата за софиянци и  че няма да имаме проблеми с водоснабдяването. С това се се ангажираха и Софийска вода, които управляват мрежата и министрите които бяха в залата - Караниколов, АВрамова и Димитров", коментира Стойнев.

В късния следобед днес предложението на Министерски съвет е било входирано на Московска 33, научи Столица.bg. От утре започва усилена работа и обсъждане преди да се свика извънредно СОС, за да вземе решение за преноса на вода през тръбите на Софийска вода за решаване на водната криза в Перник.  

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Правят ферма между Филиповци и Иваняне на терен без канализация...

Малка ферма за отглеждане на животни ще се построи в местността Садината. Така в полето между столичния Филиповци и с. И...

Прочети още keyboard_arrow_right