Николай Стойнев: Наличието на воден ресусрс в Рила е достатъчен

Николай Стойнев за водната криза в Перник

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

В късния следобед предложението на Министерски съвет бе входирано на Московска 33

Наличието на воден ресусрс в Рила е достатъчен, така че количеството вода ,която ще бъде тразитирана през софийските водопроводи да могат  да бъдат подавани към Перник. Разбира се всички останали детайли трябва да бъдат разгледани и обсъдени. Това каза днес председателят на Постоянанта комисия по икономика и собственост в СОС Николай Стойнев.

Пред журналисти той коментира предстоящото обсъждането в СОС за разрешаване на водната криза в Перник. "В момента се подготвят условията и материалите, така че СОС да разгледа едно решение, с което да предостави водопреносната мрежа на София за тразитиране на вода от Рила до Перник. Ние в комиисята по инженерна инфраструктура в понеделник доста подробно обсъдихаме всички деайли по  проектите, по които се работи. Очакваме всеки момент от МС да бъде отправено такова предложение и да раззгледаме докллада, ако трябва спешно ще се съберем в СОС. Но предложението ще бъде прието с условията, които ние поставихме, а именно да бъде гарантирана водата за софиянци и  че няма да имаме проблеми с водоснабдяването. С това се се ангажираха и Софийска вода, които управляват мрежата и министрите които бяха в залата - Караниколов, АВрамова и Димитров", коментира Стойнев.

В късния следобед днес предложението на Министерски съвет е било входирано на Московска 33, научи Столица.bg. От утре започва усилена работа и обсъждане преди да се свика извънредно СОС, за да вземе решение за преноса на вода през тръбите на Софийска вода за решаване на водната криза в Перник.  

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник сигнализира за строителство на бул. Витоша (СНИ......

Независимият общински съветник Борис Бонев сигнализира за незаконно строителство на голяма конструкция пред заведение на...

Прочети още keyboard_arrow_right