Нискоемисионните зони отново влизат по комисии на СОС

Нискоемисионните зони отново влизат по комисии на СОС

Снимка: Столица.bg

За втори път в Комисията по транспорт и пътна безопасност влезе докладът за приемане на Наредба за създаване на зони с ниски емисии в центъра на София - малък и голям ринг. Документът бе в дневния ред на последната сесия на СОС в края на юли, но не бе приет и го отложиха.

Причината беше, че в наредбата имало текстове, които не са гласувани на комисия. Както обеща председателят на СОС Георги Георгиев, това е важен доклад и се отнася за качеството на въздуха в столицата, и трябва да се приеме още на първана сесия от новия политически сезон.

38 000 автомобила аут от малкия ринг за ниски емисии в София

Докладът отново е включен в дневния ред на СОС за редовната сесия, която заради съвпадането с първия учебен ден, няма да е в четвъртък, а в петък на 16 септември. И този път вероятно докладът няма да се гледа, тъй като днес Комисията по транспорт и пътна безопасност решиха промените и предложенията да се разгледат следващата седмица.

Общински съветници: Наредбата за чистотата на въздуха в София не е готова за приемане

"Предлагам в рамките на следващата седмица да гледаме отново доклада и предложенията, моля, да се изпратят предварително и писмено, за да се подложат на гласуване в Комисия по транспорта и измененията да се докладват на водещата - Комисията по местно самоуправление", каза председателят на транспортна Карлос Контрера.

Докладът днес бе т. 1 в дневния ред на Комисията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Борис Бонев: ГЕРБ в СОС са разцепени, опитват се да вкарват клино......

"Групата на ГЕРБ в СОС е разцепена, опитват се да вкарват клинове между мен и Васил Терзиев. Между груапта ни и кмета. Н...

Прочети още keyboard_arrow_right