Нов правилник и публикуване на поименно гласуване в новия СОС

Брифинг на ГЕРБ-СДС

Снимка: Столица.bg

Прозрачността в новия Столичен общински съвет ще бъде още по-голяма. Освен достъпа на граждани до комисии и сесии, ще се публикува, на сайта на СОС, и поименно гласуването на общинските съветници за всяко решение. Това съобщи днес общинският съветник и председател на групата на ГЕРБ-СДС Малина Едрева. Заедно с колегите си Елен Герджиков и Николай Стойнев дадоха брифинг на ет. 5 в Столична община

На сайта на общината ще се качват и въпросите и отговорите към кмета, уточниха съветниците. Електронната система за гласуване, която бе въведена в началото на тази година има възможности да се види кой как е гласувал по дадено решение. Досега това можеше да се види само в архива на излъчваните на живо заседания на местния парламент.

Новият общински съвет ще има и нов правилник и нови комисии. Това обаче ще стане на втората сесия. На първата, която е тържествена, на 12 ноември т. г. ще се избере работна група от всички политически сили в СОС. Тя ще подготви промените по правилника за работа на местния парламент. Новите комисии пък ще бъдат в съответствие с приоритетие, които кметът Йорданка Фандъкова обяви в предизборната си кампания, а също и с новата структура на Столична община.

Заради дигитализацията и електронното управление в СОС ще има комисия за "Иновации и електронно управление". Вероятните други две ще са "Транспорт и пътна безопасност" и "Инфраструктура и проекти", обясни Николай Стойнев.

Първото заседания на новия СОС е на 12 ноември т. г. от 10 ч. в сградата на Столична община. На него кметът на София, районните кметове и на кметства ще се закълнат. След това предстои избор на председател и зам.-председатели на СОС, както и създаване на работна група за правилника.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Скъсяват тунела на проекта за реконструкция на Цар Борис III с Ок......

Тунелът, който се превижда в проекта за реконструкция на кръстовището на Цар борис III и Оковръстното ще е бъде по къс. ...

Прочети още keyboard_arrow_right