Областният управител върна решенията за именуване на улици в София в знак на солидарност с Украйна

-

Снимка: Областна администрация на Софийска област

Областният управител на София Иван Кючуков върна решенията на Столичния общински съвет, с които знамето на Украйна трябваше да бъде издигнато редом с българското на сградата на общината на ул. „Московска“ № 33 до приключване на войната, а две места в столицата трябваше да бъдат именувани в знак на солидатност с Украйна.

Решенията за именуване на озелененото пространство между бул. „Драган Цанков”, ул. „Незабравка“ и ул. “Никола Мирчев”, район „Изгрев“, с името алея „Героите на Украйна", както и именуване на безименно озеленено пространство между бул. ‘‘Драган Цанков”, ул. „Латинка“, ул. „Константин Щъркелов“ и ул. „Фредерик Жолио Кюри“ с името площад „Борис Немцов“ се връщат във връзка осигуряване спазването на законност на територията на областта и упражняването на контрол за законосъобразност на актовете и действията на органите на местно самоуправление и местна администрация.

Решението е взето съгласно правомощията на областния управител, на база описаното в закона и стотиците сигнали на граждани постъпили в Областна администрация на област София, се казва в съобщението на общинската администрация.

От извършен преглед на законосъобразността се е установило, че са допуснати съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет, казват още от областната управа.

Алея пред Руското посолство ще се казва "Героите на Украйна", реши СОС

Предложението за именуване е мотивирано преди всичко от необходимостта, градът ни да приеме важен символичен акт на солидарност с украинския народ, се отбелязва в мотивите към решението на Столичния общински съвет, което беше гласувано на 7 април.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1,1 млн. лв. могат да отидат за ремонти на градини и училища ......

1,157 млн. лв. от Специализирания общински приватизационен фонд могат да отидат за ремонтни дейности в 8 детски градини ...

Прочети още keyboard_arrow_right