Начална страница / Местна политика / Обновиха пешеходната пътека при ъгъла на ул. „Съборна“ и ул. „Кн. Ал. Батенберг“

Обновиха пешеходната пътека при ъгъла на ул. „Съборна“ и ул. „Кн. Ал. Батенберг“

Днес, 12 септември, беше обновена маркировката на пешеходната пътека при ъгъла на ул. „Съборна“ и ул. „Кн. Ал. Батенберг“. Тя беше положена върху паважна настилка, като предварително паветата са били обработени. Освен боята, се нанасят и специални перли, които през нощта имат светлоотразителен ефект при осветяването с автомобилни фарове. Това прави пътеката много по-видима и различима от далечно разстояние.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев също присъстваха на обновяването на пешеходната пътека. Така изразиха подкрепата си за  кампанията „Убий скоростта, спаси дете“.

Тя има за цел да насочи вниманието на всички шофьори към това да бъдат по-толерантни и внимателни на пътя. Началото на кампанията съвпада с началото на учебната година, а паралелно с това е възложено и се обновяват маркировката и пътните знаци на всички пешеходни пътеки около училища и детски градини. Вече 85% от всички възложени пътеки са обновени и до края на седмицата се очаква всички те да са напълно готови.

В София има близо 1100 пешеходни пътеки общо, като над 330 от тях са повдигнати.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Сменят часовниковите системи в пет метростанции

Предстои подмяна на часовниковите системи за единно астрономическо време в пет от метростанциите в София …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *