Обществено полезният труд ще спести на столичани много пари от вандалите в София

Счупени седалки в градски автобус

Снимка: Столица.bg

Депутатите приеха на първо четене промените на ВМРО в Закона за административните нарушения и наказания

Много рядко и почти невъзмжо се оказва залавянето и налагане на наказание на хулигани след поредното чупене, драскане и унищожаване на общинско имущество или безчинстване в публични пространства в София. В последната година случаите на чупене и унищожаване на паркова мебел, фонтани, поливни системи, осветителни тела, пейки, чешми, кошчета, спирки и др. са стотици. Случва се почти всеки ден в центъра на столицата или в кварталите.

Предприемането на адекватни мерки и наказания може да спести на Столична община и съответно на софиянци десетки хиляди левове, които се дават за ремонти и възстановяване на счупеното имущество. Днес парламентът подкрепи идеята на ВМРО за обществено полезен труд за нарушители. Депутатите одобриха на първо гласуване промените в Закона за административните нарушения и наказания. Поправките са внесени от зам.-председателя на ВМРО Искрен Веселинов.

Предвиждат се нови наказания – полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото и при нарушаване на обществения ред – задържане в териториалните структури на МВР. Столична община има достатъчно общински структури, в които може да се полага безвъзмездно труд. Засега хора с присъди работят и чистят в Зоологическата градина.

Но доста дисциплиниращо ще е за хулигани и безотговорни граждани, да метят, поливат и чистят паркове и обществени пространства. Така при следващия "творчески порив" да драскат по обществени сгради или да чупят чешми и фонтани ще знаят какво ги очаква. От последните месеци най-фрапиращ бе случая с чупенето на чешмичката в парка на Горна баня - 3 пъти.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС отложи промените в "синята" и "зелена" зони в София...

Разглеждането на доклада  за разширяване на зоните за платено паркиране в София бе отложено на заседанието на днешн...

Прочети още keyboard_arrow_right