Общински съветник: Да посрещнем празниците в столицата с любов, а не с гърмежи

Общински съветник: Да посрещнем празниците в столицата с любов, а не с гърм

Снимка: ognena-hrizantema.eu

Пик в замърсяването на въздуха в София се наблюдава на 31 декември и 1 януари, чистият въздух е обща отговорност, призова Георги Георгиев, председател на финнасова комисия към СОС

Без гърмежи, смирено и семейни уют и топлина да посрещнем Коледа и празниците. За това призова общинският съветник и председател на финансова комисия към СОС Георги Георгиев в социалната мрежа.

"Да посрещнем празниците с любов, а не с гърмежи!", е посланието на общинския съветник и преподавател в СУ "Климент Охридски". Той се обръща към столичани с призива да се замислят за последиците преди да купят бомбички, пиратки и всякакви пиротехнически изделия, които се изстрелват във въздуха.

"2020 година бе година на големи изпитания за всички нас. Мнозина се срещнаха и тежко пребориха ужасната болест или загубиха свои близки. Мисля, че по-етично, по-съпричастно и по-разумно да посрещнем празника тихо и смирено като търсим радост в семейната топлина, а не в зрелищните гърмежи. Всяка година основен пик в замърсяването на въздуха в София се наблюдава на 31 декември и 1 януари. Чистият въздух е обща отговорност. Нека помислим какво ще дишаме през тези два дни", казва Георги Георгиев.

Той припомня, че пиротехническите средства ежегодно пращат десетки хора в центровете за спешна помощ. Болниците в София и здравната система е натоварена до краен предел заради пандемията. При инцидент от пиротехниката пострадалите е възможно да не получат навременна и адекватна медицинска помощ.

"Нека не поставяме на излишни изпитания и нашите лекари, които вече месеци наред работят на предела на човешките си сили", апелира общинският съветник.

От гърмежи и светлини се стресират и диви животни, птици и домашни любимци, а взривяването на бомбички и изстрелването на фойерверки е причина и за материални щети – счупени прозорци, увредени автомобили, пожари и т.н.

"Тази година бе достатъчно изпълнена с тежки моменти, за да си причиняваме сами още проблеми. Да посрещнем празниците с любов, а не с гърмежи!", призова Георги Георгиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right