Начална страница / Местна политика / Общински съветник е номиниран за приз на Лекарския съюз в София
Снимка: БНР

Общински съветник е номиниран за приз на Лекарския съюз в София

Софийската колегия на лекарския съюз се събира в четвъртък, 11 октомври т. г. от 18.30 ч.  за връчване на наградите “Лекар на годината”, научи Столица.bg. Сред номинираните е и д-р Веселин Милев, който е общински съветник от ГЕРБ и председател на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика. За него е отредена наградата “За принос в здравеопазването”.

“Преди час и половина научих за тази номинация”, призна пред Столица.bg д-р Милев след заседанието на общинската комисия. За първи път в историята на лекарските награди има номиниран общински съветник, отбелязаха медици. Зам.-кметът по финанси на СО Дончо Барбалов също е поканен на събитието, а желанието на лекарската гилдия е да връчва наградите. За “мениджър на годината” пък е номиниран проф. д-р Цветомир Димитров, който е управител на общинската Първа градска болница.

Той присъства днес на заседанието на комисията и потвърди, че на болницата са необходими нов анесетзиологичен апарат. В момента в Първа градска приключва голям ремонт и в тази връзка д-р Димитров се надява, че от Столична община ще се отпуснат средства за нови шкафчета и легла. “Половината от леглата ще ги закупим със собствени средства. Но е добре след ремонта на ендоскопската хирургия да не слагаме отново старите легла и шкафчева”, обясни той пред комисията. Членовете единодушно приеха докладите за обновяването на болницата, както и закупуването на апаратура.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Екокомисията отхвърли референдума в София като незаконосъобразен

Постоянната комисия по екология към СОС отхвърли искането за местен референдум за изграждането на завод …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *