Общински съветник предложи да се затвори Летище София през нощта

Общински съветник предложи да се затвори Летище София през нощта

Снимка: Столица.bg

Столичният общински съвет одобри на сесията си днес актуализация на Плана за действие за управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на София.

Според направените анализи за последните 10 години се отчита намаление на броя жители, изложени на шум от автомобилния трафик, железопътния и трамваен трафик, въздушния трафик и промишлени източници. Намалението е с 1,32 пъти за дневния период и 1,29 пъти за нощния период.

По време на дебата по доклада, общинският съветник Тома Белев излезе с предложение - Летище София да преустанови нощните си полети и да не се извършва въздушно движение над София от 00.00 до 06.00 часа. Известно е, че именно тогава се движат нискотарифните полети. Предложението бе отхвърлено от мнозинството, но част от групата на социалистите го подкрепиха.

В актуализацията на Плана за действие е записано още, че Столична община трябва да продължи своята политика за въвеждане на превозни средства от обществения транспорт с ниска честота на шум, оптимизация на режимите на светофарите, подобряване на пътните настилки с високи нива на шум, рехабилитация на трамвайните трасета, изграждане на велоалеи, обособяване на тихи зони за отдих.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right