Общински съветник в СОС: Осигурихме по-голяма подкрепа за бизнеса в София

Общински съветник в СОС: Осигурихме по-голяма подкрепа за бизнеса в София

Снимка: Личен архив

Димитър Вучев е сред инициаторите за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация за по-адекватна финансова помощ на бизнеса

С промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация за бизнеса в София е осигурена по-адекватна и по-голяма подкрепа в условията на епидемията от COVID-19. С това се похвали общинският съветник в Столичен общински съвет Димитър Вучев.

Подкрепата за бизнеса в София винаги е била приоритет за Столична община, категоричен е Вучев. По време на извънредното положение той участва в проведените множенство срещи с представители на бизнеса, от които става ясно за трудностите изпитват в обстановката от епидемия.

Вучев и негови колеги, заедно с кмета Йорданка Фандъкова и управителят на Столичния общински гаранционен фонд инициират изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация.

"Така с поправките гаранционният фонд на Столична община ще може вече да покрива кредитния риск в размер до 80% от стойността на кредитите. Преди промяната имаше законово ограничение размерът на гаранционния ангажимент да бъде не повече от 50%", коментира Вучев.

Фондът ще започне поетапно да прилага новата възможност в гаранционните си инструменти. Целта е да се преодолеят негативните икономически последици от епидемичната обстановка за софийските микро, малки и средни предприятия, надява се общинският съветник.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник мина гратис с електронна карта за градския тран......

Общинският съветник  и зам.-председател на СОС арх. Борислав Игнатов тества неуспешно ползването на електронна карт...

Прочети още keyboard_arrow_right