Общински съветници 4 дни нищиха претенциите на МТК за 5 млн. лв. от Столична община

Общински съветници 4 дни нищиха претенциите на МТК за 5 млн. лв. от Столичн

Снимка: Столица.bg

Двама от вносителите на доклада Иван Таков и Альоша Даков се оттеглиха

4 дни, 4 комисии и общо над 10 часа дебат, спорове, обсъждане и предложения в комисиите на СОС продължи подготовката за приемането вчера от местния парламент споразумение на Столична община с частния превозвач МТК Гроуп.

Претенциите на частния превозвач е за 5 млн. лв. според клаузи в договора, подписан през 2016 г. със срок на действие за 8 години. Общинските съветници решиха, че най-добре е Столична община да изплати индексацията относно инфлацията, която е безспорна, а за споровете по горивно-смазочните материали (ГСМ) да се решава в съда.

Така Столична община ще изплати 1,8 млн. лв., а за горива и масла, ако не се споразумеят ще се срещнат в съда. Претенциите на МТК е на база цени на газ и метан на КЕВР, а не на НСИ, както е записано в клаузата по договора. 

По казуса с частния превозвач имаше назначена работна група, която води преговори, а документацията надхвърля 200 страници. Двама от вносителите на доклада Иван Таков и Альоша Даков необяснимо се оттеглиха по време на обсъждането във финансова комисия. 

На частника, който обслужва автобусни линии на обществения транспорт на София бе направено предложение за споразумение по исканата претенция, но отговор нямаше.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right