Общински съветници искат Сметната палата да извърши одит на ЦГМ

Общински съветници искат Сметната палата да извърши одит на ЦГМ

Снимка: Сметна палата

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет иска Сметната палата да извърши одит на ЦГМ във връзка с доклад на общинския съветник Борис Бонев.

На онлайн заседание на Постоянната комисия по транспорт и туризъм независимият общински съветник Борис Бонев поиска да се направи отчетен доклад за управлението на ЦГМ за последните 10 години от самото дружество. От ГЕРБ-СДС настояват такъв да бъде извършен от Сметната палата, която е единственият национален ревизиращ орган.

Въпреки че всяка година общинският съвет, който е и принципал на дружеството проверява финансовите му отчети, за да се избегнат всякакви спекулации, съветниците настояват за независима експертна ревизия.

Последната проверка Сметната палата извърши преди три години, а резултатите от нея бяха оповестени публично.

"За нас е важно да имаме професионален и независим, а не политически одит за дейността на дружеството. В този смисъл не СОС, а Сметната палата да направи анализ и общинските съветници да бъдат запознати с него, с оглед бъдещи решения, които трябва да вземат по отношение на ЦГМ", каза председателят на комисията по финанси към СОС Георги Георгиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри $921 554 от USTDA за консултант за Топлофикация-София...

Столичният общински съвет прие доклада за бъдещето развитие, надграждане и оптимизиране на работата на Топлофикация-Софи...

Прочети още keyboard_arrow_right