Официално: Обществените обсъждания за ПУП-ове вече и онлайн

Обществените обсъждания за ПУП-ове вече и онлайн

Снимка: sofia-agk.com

До месец ще има заключителна дискусия на ПУП на Борисовата градина

Обществените обсъждания и заключителни дискусии в областта на  пространственото развитие и устройство на територията на Столична община официално вече могат да се провеждат и дистанционно - онлайн. Това става възможно след приетите от СОС промени на Наредба за реда и начина за провеждане на обществените обсъждания.

Поправките бяха наложителни заради епидемичната обстановка от COVID-19 и наложените мерки. След две публични обсъждания на поректа за ПУП на Борисовата градина корекциите вече са направени и до месец ще има заключителна дискусия.

"Изменението е наложено от продължаващата епидемична обстановка и мерките. Начинът на дистанционното участие ще се определя в заповедта за провеждане на общественото обсъждане. Дистанционното ще се съчетае с възможност и присъствено при спазване на мерките. Предвидено е и да се издаде съвместна заповед за общо провеждане на процедурите, когато се отнася за повече от един район. Онлайн обсъждането ще гарантира възможността за участие на повече хора чрез избиране на подходящи за това места, каквито няма като възможност във всички районни общини", се посочва още в доклада до СОС, който бе приет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Столична община ще изпълнява програма за очни прегледи на деца от......

Програма за извършване на очни прегледи на първокласниците ще изпълнява Столична община, реши днес Столичният общински с...

Прочети още keyboard_arrow_right