Около 50 млн. лв. са загубите за градския транспорт в София

Около 50 млн. лв. са загубите за градския транспорт в София

Снимка: Столица.bg

Трябва време да се анализират данните на ЦГМ и транспортните оператори, каза пред Столица.bg председателят на транспортна комисия Карлос Контрера

Около 50 млн. лв. са натрупаните загуби за градския транспорт в София заради намаленият пътникопоток и променените графици на движение заради епидемията от СOVID-19. В тази връзка общинският съветник Калоян Паргов, който е зам.-председател на Постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС поиска извънредно заседание.

На събирането да присъства и ресорният зам.-кмет Кристиан Кръстев, който да представи анализ за ситуацията в момента.

"Нищо извънредно не налага разглеждането на тези въпроси. Обявил съм пред общинските съветници, че днес ще се обяви дневният ред за редовното заседание на комисията на 11 май т. г. Трябва малко време, през което ЦГМ и транспортните оператори да обобщят и анализират цялата информация", коментира пред Столица.bg председателят на Комисията по транспорт и туризъм Карлос Контрера.

Транспортът в София е пред колапс, до средата на май загубите ще стигнат 50 милиона лева. Изключително важно е да има яснота за процентното намаление на транспортната задача към момента в сравнение със заложената за периода, както и дали се планира промяна на икономическата рамка и в какви срокове, казва Калоян Паргов.

Двете най-важни теми за Столичния градски транспорт са състоянието на транспортното обслужване в София в обстановка на криза и предприетите мерки за постепенно възстановяване на нормалната работа в системата.

Едно от исканията на Паргов е  заместник-кметът да информира дали има заявено намерение от транспротните дружества за нови заеми или за предоговаряне на стари. Могат ли общинските транспортни дружества да се възползват от мярката 60/40. 

Заради епидемията е е важно да се знаят и какви мерки за предприето освен за опазване на водачите от коронавирус, така и на пътниците.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник мина гратис с електронна карта за градския тран......

Общинският съветник  и зам.-председател на СОС арх. Борислав Игнатов тества неуспешно ползването на електронна карт...

Прочети още keyboard_arrow_right