Омбудсманът: Радвам се, че председателят на Общинския съвет чу хората

-

Снимка: Столица.bg

Множество жалби от пътуващи е получила омбудсманът Диана Ковачева, като те са започнали да пристигат още от лятото, когато беше проведено обществено проучване за реформите в столичния градски транспорт. Това съобщи тя пред Нова телевизия.

„Глобата от 3 лв. абсолютно трябва да отпадне. Радвам се, че председателят на Общинския съвет чу хората и няма да има глоба. Това валидиране служи само за статистика на общината. Не е редно да бъдат затруднявани хората, особено тези с увреждания”, каза тя, като поясни, че застраховката за градския транспорт върви с купуването на карта, а не с валидирането ѝ.

„Талоните с билети за 10 пътувания бяха много удобни за хората, които не ползват често градски транспорт. Няма и карта за 1 линия. Това означава, че ако ползвате само трамвай 7, ще трябва да си купите карта за цялата мрежа. Тоест, ще платите за услуга, която не ползвате. Идеята е да свалим хората от колите, но едва ли ще стане така”, отбеляза още омбудсманът.

Георги Георгиев: ЦГМ са с жълт картон, при следващия гаф - червен

"Вчера на заседание на транспортна комисия, колегата Борис Бонев, който е сред вносителите на новата тарифна политика и се е подписал под предложението за отпадането на картата за една линия, се е обявил срещу идеята ми за отмяна на глобата при не валидиране на превозния документ. Въпреки това аз ще внеса предложението и се надявам на подкрепа от съвета. Не може промените да се правят въпреки гражданите, те трябва да са за тяхно улеснение и не разбирам защо се политиканства по тази тема", съобщи вчера председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. 

Диана Ковачева отбеляза още, че доводът за лошото състояние на градския транспорт след пандемията е несъстоятелен, защото гражданите също пострадаха от нея и не следва те да поемат тежестта за възстановяването след кризата.

Общественият защитник посочи още, че има жалби за недостатъчният брой места, откъдето може да се купи карта, както и за това, че при валидиране ако картата за транспорт е заедно с банковата карта, системата таксува двойно пътуването.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 89 Гласове)
 • Веселин Кирев (12%, 48 Гласове)
 • Албена Белянова (65%, 252 Гласове)
Общо гласували: 389 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пролет пукна и "цъфна" асфалтът на столичното училище "Найден Гер......

Нацепен, на вълни и не ставащ за игра и спорт е асфалтът в училищния двор на столичното училище 100 "Найден Геров". Прол...

Прочети още keyboard_arrow_right