Още 6 туристически автобуса ще обслужват линиите до Витоша

-

Снимка: Столица.bg

Общинските съветници Зафир Зарков и Карлос Контрера предлагат да бъдат закупени още 6 броя употребявани туристически автобуса Евро 6 и транспортната комисия подкрепи доклада им.

Целта е да се повиши качеството на предлаганата транспортна услуга на автобусните линии, осигуряващи достъп до Природен парк Витоша. Още през 2018 година бяха закупени 10 броя употребявани туристически автобуса с екологичен стандарт Евро 5 и още 5 бр. употребявани туристически автобуса Евро 6 през 2019 година. Чрез покупката на возилата бяха заменени 25 броя амортизирани автобуси, произведени през 1991 година. Новозакупените возила се оказаха изключително удобни за ползвателите на услугата, тъй като са оборудвани с комфортни и ергономични седалки, монтирани велобагажници и климатични инсталации.

В следствие на последователната политика на Столична община за осигуряване на бърз и атрактивен достъп до природен парк Витоша, чрез ускорение в маршрутните разписания и ежегодно увеличаване на обслужващите коли реализираните пътувания са се увеличили с над 400% за последните четири години. Това налага да се разшири автопарка на Столичния автотранспрот и да бъдат закупени още 6 броя с висок клас и всички удобства за пътниците, без да се харчат значителни суми за нови, което би довело и до забавяне на доставката във времето.

 

Текст: Пресцентар на Столичен общински съвет

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник в СОС: Транспортната услуга на нашия град е в р......

Транспортът в София трябва да става все по-редовен, да се откриват нови линии с иновативни методи и да е по-удобен за гр...

Прочети още keyboard_arrow_right