Остават 10 дни до крайния срок за данък сгради и МПС

Остават 10 дни до крайния срок за данък сгради и МПС

Снимка: Столица.bg

Вижте коя сметка е актуална след сливането на "Общински приходи" на Витоша и Овча купел

Остават още 10 дни до крайния срок за плащането на данък сгради и МПС в София. На 31 октомври т. г. той изтича и след това собствениците ще плащат с лихва върху дължимите, предупредиха от дирекция "Общински приходи" на Столична община.

До 30 юни т. г. беше удължен срокът за първите вноски на тези два данъка трябваше, а до края на този месец е срокът за втора вноска. Удължаването бе направено заради извнъредното положение от коронавирус у нас.

Таксата за битови отпадъци пък трябва да се плати до 30 ноември т. г. Първите две вноски тази година трябваше да се внесат най-късно до 30 юни и 30 септември. По закон след крайния срок се начислява съответната лихва.

При ситуацитя, която е в оммента най-безопсна е налозите да се платят през портала на Столична община: szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf

Другите варианти за плащане са - по банков път, чрез финансови посредници или на каса в някой от районните данъчни отдели в София.

За живеещите в район Витоша и ОВча купел от Столична община припомнят, че двата данъчни отдела са обединени с решение на Столичния общински съвет, от 7 октомври. Единствената валидна сметка е тази: BG 54 SOMB 9130 84 275773 44, на отдел "Общински приходи – Витоша".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Борис Бонев за Бюджет 2021: В Капиталовата програма се преповтаря......

Проектът за Бюджет 2021 г. на Столична община беше представен от кмета на София Йорданка Фандъкова преди седмица. Основн...

Прочети още keyboard_arrow_right