Отстъпката за данък сгради и МПС е до 30 юни

Отстъпката за данък сгради и МПС е до 30 юни

Снимка: Фейсбук

 
С два месеца - до 30 юни се удължава срокът, в който местните данъци за недвижими имоти и МПС ще са с 5% отстъпка, ако се платят в пълен размер. Това гласи § 26 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. Законът е публикуван в днешния брой на "Държавен вестник".
 
Удължаването на срока за плащане с отстъпка се прави, за да се избегнат опашките пред касите на районните отдели "Общински приходи". За това съобщи в социалната мрежа заместник- кметът на София Дончо Барбалов. 
 
Той отново напомни на столичани, че най-удобният и безопасен начин за плащане, без никакво чакане, е през портала на Столична община на следния електронен адрес: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf
 
За да ползвате тази електронна услуга е необходимо гражданите да имат един от изброените идентификационни кодове:
· ПИН – код, издаден от отделите „Общински приходи“ на Столична община
· ПИК – код, издаден от НАП
· валиден електронен подпис, (само за физически лица).
 
Плащания могат да се извършват и през финансовите посредници, с които Столична община има сключени договори за разплащане на местните данъци и такси /Айкарт АД, Банка ДСК, „Български пощи“ ЕАД, „Дайнърс клуб България“ АД, Изипей АД, ИПЕЙ, Обединена българска банка, Пощенска банка, Първа инвестиционна банка, Транскарт Файненшъл Сървисис, Уникредит Булбанк АД и "Фаст Пей ХД" АД.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Независимият съветник в СОС Борис Бонев: ГЕРБ уби прозрачността ......

На сесията на Столичния общински съвет управляващото мнозинство насила прие "нов" Правилник за работа на общинските съве...

Прочети още keyboard_arrow_right