Пак вкарват в СОС сливането на две столични училища в район Възраждане

Пак вкарват в СОС сливането на две столични училища в район Възраждане

Снимка: school32.com

Столична община не може да се справи с проблемни училища в София, едни и същи доклади влизат повторно, сезонно и всяка година

Отново вкарват в СОС сливането на двете столични училища 76. ОУ"Уилям Сароян" и 32. Средно училище за изучаване на чужди езици (СУИЧЕ) "Св. Климент Охридски", известно като отрязаното училище, които са в район Възраждане.

Вносители на доклада са районният кмет Станислав Илиев, общинсикят съветник и лидер на Спаси София Борис Бонев и съветничката Росица Николова

Докладът, вх.№ СОА24-ВК08-5959/19.04.2024 г., е за преобразуване чрез вливане на 76 ОУ „Уилям Сароян“ в 32 Средно училище за изучаване на чужди езици (СУИЧЕ) „Св. Климент Охридски“, гр. София, в съотвествие с чл.311, ал.1 и чл.312, ал.1 от Закона за предучилищно и училищно образование (ЗПУО).

Родители протестираха срещу сливането на столичните 76. ОУ и 32. СУ

Днес на заседание на Комисията по култура и образование на СОС ще се гледа доклада, който е и в дневния ред, пета допълнителна точка, на сесията в четвъртък.

Опит за сливането на двете училища беше направен точно преди година. Тогава кметът на Възраждане Савина Савова също внесе доклад в СОС с аргумента, че 76-о училище е със затихващи функции. Предложението не мина, а родители се вдигнаха на протест.

Това е втори опит на местния софийски парламент, след като преди година не мина като предложение на ГЕРБ, сега от ПП-ДБ,СС отново се пробват.

Отложиха сливането на столичните 142. ОУ и 203. ПЕГ в Красно село

Преди месец спор взриви Комисията по култура и образование с предложението за сливането на 142 ОУ "Веселин Ханчев" и 203 ПЕГ "Св. Методий" в Красно село. Там проблемът е, че двете школа ползват обща общинска сграда. Конфликтите между ръководствата са безкрайни от многогодишни. А в Шестто районно на СДВР е пълно със сигнали, жалби и инциденти между директорки, учителки и ученици.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинари настояват да се върне старата схема на движение по "Патр......

Не е подобрен градският транспорт с реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий". Това заяви общинският съве...

Прочети още keyboard_arrow_right