Парламентът гласува половината от нужните компенсации за градския транспорт в София

Парламентът гласува половината от нужните компенсации за градския транспорт

Кадър: БНТ

Председателят на СОС благодари за подкрепата на депутатите от ГЕРБ Александър Ненков и Александър Иванов

Народното събрание днес гласува компенсации за градския транспорт в София от 74 млн.лева - това е половината от необходимата сума за издръжката му до края на годината, съобщи председателят на СОС Георги Георгиев в социалната мрежа.

Градският транспорт в София, Бургас и Варна в криза, министри се крият от среща с общини и синдикати

"Повече от 6 месеца заедно с кмета Йорданка Фандъкова се борим за това държавата да отпусне необходимите средства за градския транспорт не само в София, но и в други големи градове. Искането ни не бе чуто от правителство и депутатите от управляващото мнозинство при гласуването на бюджета през март. Оттогава до сега, цените на енергоносителите (ел.енергия, природен газ и горива) станаха още по-непосилни за българските общини.
Благодаря на тези народни представители, които подходиха отговорно при актуализацията на бюджета и приеха предложенията на парламентарната група на ГЕРБ -СДС за субсидия за градски и междуградски транспорт в общините на България. За мен остава загадка как според гласуването в зала на ПП и ДБ - 2 млн. българи, които живеят в столицата не заслужават подкрепа от собствената си държава", написа Георги Георгиев.

В НС: Фандъкова и Георгиев поискаха 142 млн. лв. за спасяването на градския транспорт в София

Необходимите средства за адекватното функицониране на обществения транспорт в столицата са 148 млн. лв., а днес бяха гласувани половината.

"Но и с тези 74 млн. лв ще осигурим работата за идните няколко месеца на най-важната система на града ни. Благодаря на Александър Ненков и Александър Иванов - народни представители от София, които внесоха и защитаваха каузата, на всички депутати от различните политически групи, които ни подкрепиха - това е справедливо решение в името на българските граждани", доволен е от постигнатото председателят на СОС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Свободен достъп до общинските спортни обекти в София за деца с ув......

Решение за свободен достъп на деца и младежи с интелектуални затруднения до общинските спортни обекти в София прие наско...

Прочети още keyboard_arrow_right