Първа онлайн сесия на СОС в четвъртък

Първа онлайн сесия на СОС в четвъртък

Снимка: Столица.bg

В дневния ред на местния парламент е докладът за икономическите мерки за граждани, малък и среден бизнес

Столичният общински съвет ще проведе първото си онлайн заседание в четвъртък. На 16 април т. г. общинските съветници няма да са на традиционните си места в залата на ет. 5 на Московска 33, а дистанционно. Съветниците ще са на различни места и изказванията и гласуването ще са онлайн.

Сесията щесе излъчва наживо във фейсбук и на сайта на Столичен общински съвет. Първата онлайн сесия на СОС е голяма крачка към  дигитализацията на Столична община. 

Като генерална репетиция за заседанието на местния парламент в София в четвъртък, днес бяха онлайн заседанията на постоянните комисии на СОС. Проведоха се заседанията на 4 комисии - по култура и образование, финансова, младежта и спорта и международните въпроси.

Общински съветници решават за 1 млн. лв. за Общински гаранционен фонд за подпомагане на малък и среден бизнес

Първа точка от дневния ред на сесията е приемане на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Столичния общински съвет, мотиви и проект за решение. Най-важната точка е приемане на доклада  за гаранционен инструмент за подкрепа на малкия и среден бизнес в Столична община, във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19.

Вносители са съветниците Николай Стойнев, Георги Георгиев, Иван Таков, Владислав Панев, Борислав Иванов, Борис Бонев  и зам.-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов.

Столична община осигурява еднократно по 1000 лв. за творци

Днес мерките бяха обсъдени и приети на заседание на Постоянната комисия по финанси на СОС. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right