По програма "Култура" за 2021 г. са одобрени за финансиране 134 проекта

По програма "Култура" за тази година са одобрени 134 проекта

Снимка: Дирекция "Култура"- Столична Община

134 проекта са одобрени за получаване на финансиране по програма "Култура" 2021 година. На тазгодишната сесия на програмата бяха получени 550 идейни предложения, съобщават от Столична община. Одобрените за финансиране 134 проекта трябва да бъдат реализирани тази година. 
 
Финансовата подкрепа е оценявана индивидуално за всеки проект, предложените суми са определяни с цел да се гарантира неговата реализация.
 
Организациите, стоящи зад проектите, следва да предоставят в 10-дневен срок допълнителните документи, изискуеми по правилата на Столична програма „Култура“. Информацията за одобрените предложения и предложените в резерва е публикувана на https://kultura.sofia.bg/section-9-novini.html.
 
Външните експерти в отделните области на изкуството, които оценяват проектите, отбелязаха, че тази година освен силно увеличеното количество на подадените кандидатури се забелязва и високото качество на по-голямата част от тях, както и това, че повечето отговарят в голяма степен на целите и приоритетите на Столична програма „Култура“ '2021. Организаторите на събития, провокирани от ситуацията, породена от разпространението на КОВИД-19, задълбочено са работили върху адаптиране на културни събития към реалностите на живота ни, демонстрирали са изобретателност и гъвкавост при осигуряване на алтернативни решения за реализиране на идейните си проекти.
 
Експертите оценители изтъкват, че голяма част от нефинансираните проекти са стойностни, но бюджетните реалности не позволяват финансиране на по-голям брой. 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right