Правят 5 спортни игрища в двора на 30 СУ "Братя Миладинови" в София

Правят 5 спортни игрища в двора на 30 СУ "Братя Миладинови"училище в София

Снимка: Столица.bg

Над 900 ученици на столичното училище ще могат да спортуват

Столичният общински съвет прие предложението да се финансира обновяването на двора на 30 СУ "Братя Миладинови" и изграждането на нови спортни игрища и площадки. Стойността е 570 000 лв. за третия етап от инвестиционния проект "Възстановяване и обновяване на плувен басейн и физкултурен салон и прилежащите им помещения включва вертикална планировка и нови площадки в двора на училището.

С цялостното обновяване на спортната база в училище "Братя миладинови" над 900 деца ще могат да спортуват. Миналата година там бяха завършени нов басейн и физкултурен салон. За да приключи започнатото модернизиране и цялостно обновяване на спортната инфраструктура на учебното заведение се планира финансиране и изпълнение на последния трети етап.

Проектът предвижда общо 5 спортни площадки – две за баскетбол, футбол, волейбол и минифутбол. Към тях в южната част на двора ще се изградят и трибуни. Ще се изградят нови външни стълби, ще се обновят и стълбите между учебния корпус и спортните игрища в южната част на двора. Ще се направят и нови тротоарни настилки в дворното пространство, както и озеленяване, което да допринасящо за по-добрата градска среда.

Предвидените строително-монтажни дейности за двора са на стойност 570 хил. лв., а финансирането ще е със средства от Специализирания общински приватизационен фонд, става ясно от доклада на общинския съветник Стефан Марков и зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов.

"Инвестициите в образователна и спортна инфраструктура са сред основните приоритети на Специализирания общински приватизационен фонд и Столична община през годините. Този проект не прави изключение. След финансирането на басейна и физкултурния салон, завършването на двора и спортните съоръжения приключва третия етап от обновяването в 30-то училище, което е приоритет защитаван от кмета на район Възраждане и подкрепян от г-жа Фандъкова", коментира председателят на СУСОПФ и зам.председател на комисията по Бюджет и финанси към СОС Стефан Марков.

Контролът по изпълнението на дейностите по ремонта ще бъде възложен на район "Възраждане".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (39%, 199 Гласове)
 • На време (13%, 64 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 89 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (27%, 135 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 19 Гласове)
Общо гласували: 506 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София: Бюджет 2021 не е безкрайно число, до 75 млн. лв.......

От 25 до 75 млн. лв. трябва да се увеличи Бюджет 2021 на Столична община с предложенията на всики политически групи, кои...

Прочети още keyboard_arrow_right