Правят ферма между Филиповци и Иваняне на терен без канализация

Правят ферма между Филиповци и Иваняне на терен без канализация

Снимка: Google.com

Малка ферма за отглеждане на животни ще се построи в местността Садината. Така в полето между столичния Филиповци и с. Иваняне, район Банкя ще започне строителство на земеделски постройки. На теренът, който е частен няма канализация.

Това стана ясно от приемането на доклада за разрешение изработването на проект на ПУП – план за застрояване и парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура, с. Иваняне, м. Садината, район Банкя от Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране на СОС.

Става въпрос за разрешаване на устройствена процедура за специлизирана територия върху, която може да се застроява само с дейности присъщи за земеделска зона.

Там има няколко частни имота, които ще се обединят, за да се изгради ферма. Тя ще бъде на ул. Кирил и Методии и ще представлява  пилотно екологично земеделско стопанство. Само 10% ще бъде стопанския двор за отглеждането на малък брой животни.

"Планът предвижда застрояване и парцеларен план за локалното платно, което осигурява достъп до фермата, както и за вътрешните връзки на застрояванията. На терена има водопровод и електричество. Няма обаче канализация. Ще превозват по вътрешни пътища биологичния отпадък от животните към локална пречиствателна станция и там ще се разделя тора от безвредните отпадъци и ще го използват за наторяване", обясни арх. Къдрева от НАГ пред комисията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС отложи промените в "синята" и "зелена" зони в София...

Разглеждането на доклада  за разширяване на зоните за платено паркиране в София бе отложено на заседанието на днешн...

Прочети още keyboard_arrow_right