Предлагат безплатни проследяващи устройства за деца със СОП

-

Снимка: СОС

Георги Георгиев: Трябва да направим всичко възможно случаят с изчезването на малкия Сашко да не се повтаря

 

 


Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, заедно с общинските съветници Диян Стаматов, Антон Койчев, Малина Едрева, Веселин Милев, Милка Христова и Карлос Контрера внасят предложение за безвъзмездно предоставяне на проследяващи устройства за деца и младежи със специални образователни потребности (СОП). Това съобщават от пресцентъра на СОС.

В тази категория попадат деца от аутистичния спектър, с емоционални и поведенчески разстройства, с комуникативни нарушения и други. За тях са предвидени два вида устройства - едните, които са тип часовник и други, които могат да се закачат на подходящи за деца места.

През април тази година градския парламент прие пилотен проект за предоставяне напълно безплатно на такива устройства на хора с деменция и Алцхаймер. Инициативата вече работи успешно и се ползва от 15 семейства за техните възрастни близки. Всички разходи, включително за месечните такси към мобилния оператор, се поемат от общината.

Идеята на общинските съветници е да се даде възможност и на децата и младежите със СОП да получат безплатно устройство, за да се осигури повече безопасност за тях и повече спокойствие за техните родители. „Надявам се, че инициативата ни ще доведе до максимално бързо намиране на децата при отдалечаване от обичайната им среда. Трябва да направим всичко възможно случаят с изчезналия Сашко от Перник да не се повтаря.“, сподели председателят Георги Георгиев.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник предлага Топлофикация да се включи в Плана за в......

Най-доброто решение за спасяването на "Топлофикация - София" е дружеството да бъде включено в Плана за възстановяване и ...

Прочети още keyboard_arrow_right