Председателят на СОС: Да даваш заявки и да вършиш работа са две различни неща

Председателят на СОС: Да даваш заявки и да вършиш работа са две различни не

Снимка: Столица.bg

Защо за хора с увреждания останаха без помещение в Лозенец, а докладът на Константин Павлов не бе приет

С бойкот ще се запомни последната, преди ваканцията, сесия на Столичния общински съвет. Заседанието на местния парламент на София, който работи дори и по времето на извънредната ситуация, бе напуснато от общинските съветници на Демократична България и независимият Борис Бонев.

По този повод председателят на СОС Елен Герджиков направи коментар в социалната мрежа.

Разочароващо за мен , обаче бе, че радетелите за по-добро управление на столицата – съветниците от Демократична България и Борис Бонев, бойкотираха днешното заседание. С тази демонстрация за пореден път доказаха, че да даваш заявки и да вършиш работа са две различни неща.

Свързването по този начин на протестите срещу правителството и главния прокурор с работата на местната власт намирам за неуместно. И въпреки, че приемам безусловно правото на протест, в същото време приемам безусловно и отговорността пред нашите съграждани, която носи всеки общински съветник.
В крайна сметка не мисля, че от този бойкот протестът спечели нещо. Не спечелиха и районните кметове от ДБ, чиито предложения бяха приети на ръба на кворума, а докладът на кмета на район „Лозенец“ Константин Павлов за безвъзмездно отдаване на помещение за хора с увреждания не можа да бъде гласуван, поради факта, че изискваше 2/3 мнозинство. Не спечелиха също така и избирателите на Демократична България, защото нямаха своите представители в общинския съвет при решаването на толкова важни за града ни въпроси, като Визията за развитие на София.
 
За разлика от район Лозенец на днешната сесия бе приет докладът на кмета на район Изгрев д-р Делян Георгиев за безвъзмездно отдаване на неизползваемо общинско помещение на сдружение в обществена полза. Организацията, на която е вече е осигурено помещението се занимава с проблемите на деца с аутизъм и други нарушения в развитието. 
 
"Това е малка крачка, но крачка в правилната посока, а аз като жител на район “Изгрев”, се радвам, че я направихме", написа в социалната мрежа д-р Делян Георгиев, чийто доклад бе приет единодушно.
 
А хора с увреждания в Лозенец ще трябва да чакат есента, за да се гласува отново от СОС докладът на кмета Константин Павлов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (40%, 169 Гласове)
 • На време (12%, 53 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 78 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 110 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 15 Гласове)
Общо гласували: 425 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС: Бюджет 2021 на София е адекватният отговор ......

По-големият бюджет, който Столична община залага за 2021 година е донякъде изненадващ, но всъщност е резултат от добрата...

Прочети още keyboard_arrow_right