Председателят на СОС Георги Георгиев направи отчет за изминалата година пред софиянци (ВИДЕО)

-

Снимка: кадър

„На 23 септември се навърши 1 година от избора ми за председател на общинския съвет. Представям ви само част от смислените решения за София на групата на съветниците от ГЕРБ-СДС, с които подобрихме живота на гражданите. Продължаваме да работим за своя град.“, написа той в профила си във фейсбук и публикува филм, в който разказва за 12 негови каузи, превърнали се в общи решения на градския парламент.

 · Дигиталната революция в градския транспорт. За една година са отчетени над 5 милиона билета, закупени с банкови карти, а всеки месец над 800 000 граждани пътуват чрез новите дигитални начини на плащане. Благодарение на новите технологии използването на хартиен билет е сведено до една трета. Въведена е нова по-изгодна тарифна политика, с която е облекчено пътуването на младите семейства, младежите, студентите и учениците.

 · Приета е най-мащабната програма за строителство и ремонт на тротоари. Ще бъдат инвестирани 14 пъти повече средства, отколкото всяка година досега и ще бъдат обновени близо 700 000 квадратни метра тротоари, като тепърва всички ние ще виждаме резултатите от програмата в цяла София. Приети са и нови стандарти за градска среда, за да може столицата ни да бъде по-подредена.

 · В навечерието на очакваната тежка зима са договорени с Булгаргаз необходимите количества природен газ за една година напред. След месеци на интензивни преговори са намалени и задълженията на Топлофикация София с около 700 милиона лева. Въведени са облекчения за тези, за които е трудно да плащат сметките си - те вече могат да ги разсрочват по облекчена схема.

 · Домашното насилие е тежък социален проблем, който не бива да остава затворен зад вратата. Създадена е първата у нас услуга, която ще осигурява безплатна адвокатска помощ на пострадали от домашно насилие от цялата страна. Открито е и още едно Защитено жилище.

 · Предвидени са 200 000 лева за инициативи, свързани с интеграцията на хора със синдром на Даун и интелектуални затруднения. Вече работи цялостна програма за тяхното кариерно развитие и интеграция. Предоставен е и достъп до общинските спортни обекти за спортисти със затруднения. „Вярвам, че членовете на тези общности могат да водят пълноценен и независим живот, ако получат възможност и нашата подкрепа.“, казва още Георгиев.

 · Да се загубиш в големия град е често срещано при хора, които страдат от Алцхаймер и деменция. Гласуван е проект, в който новите технологии да са в помощ на болните и техните близки. Затова вече 15 души получиха GPS устройства, а семействата им са по-спокойни.

 · Пътната безопасност е лична кауза на председателя, от която зависи живота на всички нас. По негова инициатива за първия учебен ден, всички 14 000 първокласници получиха светлоотразителни гривни, за да бъдат по-видими на улицата. Поставени са табла за скорост на проблемните точки в града ни и продължава изграждането на нови пешеходни пътеки, боядисването на старите и осветяването им.

· С решение на Общинския съвет е дадена възможност на всички училищни автобуса да се движат свободно в бус лентите, като вече има регистрирани над 150. Така всеки ден се спестява ценно време на учениците и техните родители.

 · София е по-подредена и безопасна с приемането на наредбата за преместваемите обекти. С нея се премахват висящите кабели и “временните връзки” за електрическа енергия и се въвежда адекватен и строг контрол, защото само така може да се гарантира сигурността на гражданите.

 · Приета е програма за строителство на многоетажни паркинги в кварталите. Готови са проектите на два от тях - в Надежда и Ситняково, които ще имат над 400 места.

 · Избрани са спортните клубове, с които да се изградят 4 спортни зали в различни квартали. В новите обекти има предвидени напълно безплатни часове за спорт за децата на София.

 · Под патронажа на Георги Георгиев и с подкрепата на общината, в столицата се проведе първият Фестивал на светлините, който беше посетен от близо половин милион души.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (15%, 233 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (83%, 1275 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 36 Гласове)
Общо гласували: 1544 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник предлага Топлофикация да се включи в Плана за в......

Най-доброто решение за спасяването на "Топлофикация - София" е дружеството да бъде включено в Плана за възстановяване и ...

Прочети още keyboard_arrow_right