Председателят на СОС: На търсещите щастие - пожелавам да го открият и задържат до себе си

Председателят на СОС: На търсещите щастие - пожелавам да го открият и задър

Снимка: СОС

Да сме толерантни не само на думи, но и в ежедневието - да започнем с малки жестове на приемане, надява се Георги Георгиев

Животът е твърде кратък, а ние сме твърде малко, за да намираме все нови и нови причини да се делим и отчуждаваме. София е град, богат със своите граждани. Столицата ни е толкова пъстра и жива, защото сме много и сме различни. Нека го оценяваме и приемаме. Това написа в социалната мрежа председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Скъпи съграждани, нека новата година ни донесе здраве и благоденствие. Днес, повече от всякога, оценяваме традиционното за народа ни пожелание за здраве като най-важното в дневния ни ред.  Грижете се за близките си. И за непознатите - като спазваме всички здравни мерки и съветите на всеотдайните ни лекари. Само заедно можем да преминем през изпитанията!", поздрави столичани председателят на Столичния общински съвет.

"На търсещите щастие - пожелавам да го открият и задържат до себе си. А когато нещата помежду ви напреднат - можете изцяло електронно да смените постоянния си адрес и да запазите час за гражданския ритуал, за да си кажете “да”", пожела той.

Наред с пожеланията за новата 2022 г. Георгиев се надява всички заедно да покажат, че ги е грижа за другите, като проявят повече солидарност и съпричастност към различните. "Да сме толерантни не само на думи, но и в ежедневието - да започнем с малки жестове на приемане", написа той.

"Общинският съвет ще продължи решително да се противопоставя на всяка агресия и демонстрации на неприемане и ще подпомага гражданските организации в усилията им за равноправие. Нека проявяваме нетърпимост към всяка форма на насилие и потискане на друго човешко същество. През изминалата година домашното насилие отне живота на твърде много беззащитни български момичета и жени. Това са загуби, които не можем да позволим - в името на нашите майки, сестри, любими, колеги, в името на човечността и най-вече - на достойнството ни като град и нация. Затова да не си пожелаваме, а да си обещаем “Нито една повече!”
В началото на годината ще обявим голяма наша инициатива за подкрепа на пострадалите от домашно насилие, която подготвяме с лидери от неправителствения сектор и университетски преподаватели", планува за 2022 г. Георги Георгиев. 

"През изминалите три месеца на своите заседания Столичният общински съвет прие над 200 решения - с които разрешихме точно толкова конкретни проблеми на София:
• изграждането на нови, така необходими детски градини и ясли по екшън-плана на кмета г-жа Фандъкова, по който през 2021 г са завършени общо 11 детски градини, още 13 нови сгради се строят и в момента, а се проектират 16 нови сгради, които ще бъдат изградени следващата година.
• инвестиции и строителството на два нови спортни комплекса за децата на София;
• изграждането на нови улици и булеварди за свързването на постоянно привличащия хора столичен град;
• отваряне на бус лентите за училищни автобуси за над 2000 ученици, с които ще спестим поне по 20 минути на ден на техните семейства;
• закупуване на най-модерна апаратура за общинските здравни заведения;
• подкрепа на културните дейци и гражданските активисти;
• започнахме процедури за изграждане на три паркинги за над 700 автомобила в кварталите - в Надежда, Слатина и Студентски град, наред с откритите три нови паркинга на метрото в Овча Купел за над 720 автомобила;
• Отличихме заслужилите наши съграждани за приноса им към София и нацията ни.", направи и отчет за свършеното през 2021 г. Георгиев.

"Начело с кмета на града, на която искам да пожелая здраве и сили през новата година, за него се грижат 61 общински съветници. С колегите ми ще продължим с новото темпо на работа, обединени по важните за града ни въпроси и гледащи към бъдещето на София с визия и ентусиазъм.
Нека посрещнем Нова година с любов, а не с гърмежи на бомбички!
На многая лета!", написа председателят на СОС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Да се ограничили използването на фойерверки в София?
 • - Твърдо ДА (41%, 451 Гласове)
 • - Твърдо НЕ (21%, 228 Гласове)
 • - Да, защото е проблем за децата с аутизъм, домашните любимци и замърсява въздуха (21%, 236 Гласове)
 • - Не, защото е красиво и тържествено (16%, 176 Гласове)
 • - Не мога да преценя (1%, 13 Гласове)
Общо гласували: 1104 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът и главният архитект на София спасяват автентичността на Къ......

Емблематичната старинна Къща с ягодите - културно наследство, ще запази автентичността си. Ако собственикът не промени п...

Прочети още keyboard_arrow_right