Председателят на СОС: Няма да предложим по-скъпи билети на софиянци

Председателят на СОС: Няма да предложим по-скъпи билети на софиянци

Кадър: darik.bg

Общественият транспорт в столицата е подложен на безпрецедентен натиск заради поскъпването на природния газ, коментира Георги Георгиев

Бих похвалил отиващия си кабинет за първоначалния ентусиазъм и за добрите намерения. Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев в интервю за "Седмицата" на Дарик радио.

Държавата и общината всъщност са едно цяло, коментира той. "Те са скачени съдове и няма как да не си говорят. В идеалната ситуация те трябва да си говорят за конкретни проблеми, възможните решения, разчети, които да ги обосноват, и действията, с които те да станат практика", посочи Георгиев.

По думите му общественият транспорт е подложен на безпрецедентен натиск заради поскъпването на природния газ.

"Реформите са в ход, те не са спирали - ние сме намалили с над 5% пробега на градския транспорт на база на интелигентните системи, които са въведени в градския транспорт. Над 70% от разписанията са коригирани - в час пик има повече транспорт. Имаше оптимизация и по отношение на персонала", обясни председателят на СОС.

Той разказа и за писмо, което са получили от Министерството на финансите, в което се препоръчва да бъдат увеличени цените на билетите.

"Обосновава се вътре, че при по-високи цени на картите и билетите ще има повече приходи - това е елементарно и е така. Но не може днес, когато близо 20% е инфлацията. За нас това не е справедливо", заяви Георги Георгиев.

"Ние не сме съгласни и няма да предложим гражданите на София да плащат по-скъпи цени на билетите. Вариантът, който остава, е да разреждаме градския транспорт", посочи председателят на СОС.

Георгиев уточни, ча този етап не се предвижда увеличаване на цената и обхвата на синята зона. той припомни, че по време на бившите вече управляващи е забуксувал и поректът за изграждане на инсталация за RDF, което е последният етап от затварянето на цикъла за оползотворяване на отпадъците в столицата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Свободен достъп до общинските спортни обекти в София за деца с ув......

Решение за свободен достъп на деца и младежи с интелектуални затруднения до общинските спортни обекти в София прие наско...

Прочети още keyboard_arrow_right