Председателят на СОС подписа Подробния устройствен план на Горубляне

-

Снимка: Facebook

Решението с Подробния устройствен план на столичният квартал „Горубляне“ е подписано, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. По думите му, това е един важен и обемен във всеки един смисъл документ. С влизането му в сила ще се въведе ред в квартала и ще бъдат подобрени условията на живот там.

"Територията, предмет на решението попада в обхвата на разработените за м. „Горубляне“ - транспортно-комуникационна схема и подробен комуникационнотранспортен план за част от артериите от първостепенната улична мрежа. С приетата разработка се осигуряват условия за устройствено регламентиране и реализация на обектите на техническата инфраструктура и комуникационно-транспортна обвързаност на територията с първостепенната улична мрежа на Столична община. Предложено е ново комуникационно решение за кръстовището между продължението на ул. „Михаил Греков“ и бул. „Копенхаген”, попадащо в част от територията на парк Изток" се казва в решението.

Георгиев благодари на екипа на главния архитект Здравко Здравков и на всички активни граждани, които се включиха с конкретни предложения по време на обществените обсъждания. Той отбеляза, че свършената до сега работа е като стотиците репетиции на актьорите преди представлението, което публиката аплодира. "И този труд трябва да се аплодира", заявява председателят на СОС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник предлага Топлофикация да се включи в Плана за в......

Най-доброто решение за спасяването на "Топлофикация - София" е дружеството да бъде включено в Плана за възстановяване и ...

Прочети още keyboard_arrow_right