Председателят на СОС: Стратегията за дигитализация на София е разработена от СОАПИ

Председателят на СОС: Стратегията за дигитализация на София е разработена о

Снимка: Столица.bg

Христо Иванов си присвоява нещо, в което са участвали и одобрили всички политически сили в местния парламент, заяви Елен Герджиков във ФБ

Стратегията за дигитална трансформация на София е резултат от участие в инициативата на Европейската комисия „Предизвикателство дигитални градове 2018-2019“. Тя е изработена от Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции в сътрудничество с близо 100 местни заинтересовани страни от академичния и неправителствения сектори.

Това заявява председателят на Столичен общински съвет Елен Герджиков в социалната мрежа. Коментарът му е по повод изказването на лидера на "Да, България" Христо Иванов, които обяви, че Столична община изпълнява стратегията на партията му за дигитализация на София.

"Христо Иванов си присвои един стратегически документ на Столична община", категоричен е Герджиков. Той припомня, че в разработването на стратегията за дигитализация са участвали професионални асоциации, експерти на Столична община, телекоми, банки, както и София Тех Парк, Фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии“, Move.bg, Techno Invest Group, Geographica, Resonator и други.

"Реализацията е с помощта на Европейската инвестиционна банка. В СОС Стратегията беше разгледана от работна група с участието на всички политически сили и всеки даде своя принос към финалния резултат, който приехме на 11 юни 2020 година. Ако демагогстването е начинът да се докаже ефективност в опозиция и готовност за управление, то необходимата промяна в българския политически живот включва и самата опозиция и нейните методи", коментира председателят на СОС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right