Председателят на СОС: Водих интересни дискусии с представители на Министерство на правосъдието в САЩ

Председателят на СОС: Водих интересни дискусии с представители на Министерс

Снимка: Столица.bg

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев участва в среща с представители на Международната програма за млади лидери на Държавния департамент на САЩ.

„Участвахме в изключително интересни дискусии с представителите на американското Министерство на правосъдието. Основната тема на разговорите беше как страната се бори с корупцията по високите етажи на властта и какви са създадените структури, чрез които се осигурява ефективен контрол и превенция“, съобщава Георгиев във Фейсбук.

По думите му в основата на всичко е адекватното федерално законодателство, което предлага механизмите за предотвратяване на незаконни действия от длъжностни лица и представители на публични институции.

„Ключови за успеха са бързите и прозрачни процедури на всички нива в управлението. Друг важен фактор е решителността и подготовката на експертите в Министерството на правосъдието, които имат правомощия да повдигат обвинения на високопоставени длъжности лица, без изключения“, казва още председателят на СОС.

Георгиев е имал възможност да разговаря с представители на Министерството на правосъдието, които работят както на федерално ниво, така и по международни инициативи за борба с корупцията, включително и в Европа.

„Те се грижат и за спазването на ключовия за САЩ Закон за свобода на информацията, който дава редица възможности за разкриване на престъпления и тежки нарушения от представители на публични институции и е с по-широк обхват от стандартните такива като нашия ЗДОИ.“, обяснява председателят на местния парламент в София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Зам.-председателят на СОС: Голяма каша забъркаха с Топлофикация С......

Голяма каша е забъркана с Топлофикация София и дългове над милиард. Един лев от задълженията на общинското дружество не ...

Прочети още keyboard_arrow_right