Председателят на СОС за неприетата План-сметка: Изумен съм какво се случи в залата на СОС

Председателят на СОС за неприетата План-сметка: Изумен съм какво се случи в

Снимка: Фейсбук

Кой ще подмени белите дробове на софиянци? Съветниците отказаха да приемем почистване на 20 000 декара повече и да дишаме по-чист въздух, коментира Георги Георгиев

Растат респираторните заболявания в София и общинските съветници отказват проекти, за чието добро управление са намерени средства в бюджета. Аз освен с предстоящите избори по никакъв друг начин не мога да си обясня подобно безобразие, коментира председателят Георги Георгиев неприемането на План-сметка на София за 2023 г. на днешната сесия на СОС.

"На второ място те отказват да дадем повече пари за почистване на междублоковите пространства в кварталите, включително на районните кметове, които са от различни политически групи. Как да обясним на софиянци от утре, че има пари за повече почистване, но вместо това ще дишат повече прахоляк? Нека да кажат колегите от другите групи! Не случайно върнах гласуването отново, защото, по-скоро, не вярвах, че това се случва, за първи път в този мандат.Ссъщо при налични повече средства за екология, ще се инвестира по-малко заради обединените усилия на всичко политически групи срещу ГЕРБ-СДС", каза пред журналисти Георги Георгиев.

Той допълни, че зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов, един от вносителите на доклада, отговори на съветника от БСП Иван Таков, който твърди, че са събрани 230 млн. лв. повече.

"Това не е вярно. Колегите рециклират тези аргументи всяка година, тази не чухме нищо ново. За какво се насочват средствата се проверява и от Сметна палата. Разбира се, че има още много какво да се желае за чистота в града, затова кметът предлага по-големи инвестиции. Предстои зима и този прахоляк, който се диша ще влезе в белите дробове на софиянци благодарение на колегите, които отказаха да подкрепят това предложение. Аз наистина съм изумен какво се случи днес в залата на СОС. Ние можем да подменим печките, над 5600 домакинства вече са с подменени, но кой ще подмени белите дробове на софиянци. Затова са направени тези икономии - кални точки в кварталите и това се реализира от районните кметове от всички политически групи. Тук няма деление и аз недоумявам какво се случи днес. Очевидно е, че този нездрав дух от парламента се пренася и в Столична община и ще се опитат колегите, да черят политически дивиденти до изборите", коментира председателят на СОС.

Той е категоричен, че всичко друго може, но чистотата на въздуха не е на ГЕРБ, тя е на софиянци. "Всички ние дишаме този въздух и наша е отговорността като управляващи да допринасяме за това да е по-чист. Днес бяхме спряни. Въпросите за превишаване на нормите на въздуха в София ги задайте на колегите от Демократична България, Патриотите, БСП, които отказаха да измием 20 000 декара, които отказаха да изградим фотоволтаици в завода за отпадъци, за да спестим няколко милиона лева от сметките на софиянци", допълни Георги Георгиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 89 Гласове)
 • Веселин Кирев (12%, 48 Гласове)
 • Албена Белянова (65%, 252 Гласове)
Общо гласували: 389 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пролет пукна и "цъфна" асфалтът на столичното училище "Найден Гер......

Нацепен, на вълни и не ставащ за игра и спорт е асфалтът в училищния двор на столичното училище 100 "Найден Геров". Прол...

Прочети още keyboard_arrow_right