Прехвърлиха 1 млн. лв. от "Ф. Кутев" за разплащане на повечето свършена работа по бул. "България"

Прехвърлиха 1 млн. лв. от "Ф. Купев" за разплащане на повечето свършена раб

Снимка: Столица.bg

Един милион лева се прехвърлят от бюджета за разширението на столичната ул. "Филип Кутев" към бул. "България". Докладът бе одобрен от две комисия на СОС. Исканото прехвърляне е заради неусвоените пари по "Ф. Кутев". Там строителството е спряно заради процедурно забавяне по прехвърлянето на имот на Софийски университет "Св. Климент Охридски", който е по средата на трасето.

Заради този имот е спряно разширението по "Ф. Кутев". Средствата се насочват към бул. България, където тази година са извършени повече от плануваните дейности, обясни вносителят на доклада зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов.

"По "България" влязохме по-рано, когато е ненатоварено движението заради епидемията. По предвидения бюджет сме свършили повече работа от предвидената и трябва да доразплатим за извършената работа по проекта", аргументира се инж. Джоргов пред общинските съветници от комисията по икономика и собственост към СОС.

Бюджетът за ремонта на бул. "България" от "Фритьоф Нансен" до "Околовръстното" е 14 млн. лв. за 4 години. През тази беше ремонтирана отсечката от "Тодор Каблешков" до Околовръстното и по продължението на България към Бояна - ул. "Даскал Стоян Попандреев".

В Бояна изцяло бе реконструиран пътя с поставяне на мрежа, нова асфалтова настилка, бордюри, тортоари, осветление и ВиК система. Общинският съветник Диана Тонова попита дали има гаранция, че пренасочените от "Ф. Кутев" пари ще се гарантират за следващата година.

"На "България" не надхвърляме бюджета за 4-те години от 14 млн., но през 2020 г. е извършена повече от плануваната работа. Като се разплатим сега за 2021 г. ще остане по-малко работа. Тогава ще искаме 1 млн. за "Ф. Кутев", а не за България", обясни инж. Джоргов.

Общинският съветник Методи Лалов каза, че забавянето идва от областния управител, който го чакат от февруари т. г. да сложи подписа за имота на Софийски университет и кметът на Лозенец е изпратил писмо за напомняне.

За "Ф. Кутев" работим заедно с ректора на СУ "Св. Климент Охридски" и планувахме среща тези дни, за да ускорим процеса. Вече имаме готов проект за северното платно на улицата и проектираме южното, има и няколко имота за отчуждаване, които ще бъдат включени за 2021 г., каза инж. Джоргов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (40%, 167 Гласове)
 • На време (13%, 53 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (19%, 78 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 108 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 15 Гласове)
Общо гласували: 421 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right