Начална страница / Местна политика / Премиерът: София ще кандидатства за Зимни младежки олимпийски игри

Премиерът: София ще кандидатства за Зимни младежки олимпийски игри

София ще кандидатства за домакинство на Зимни младежки олимпийски игри. Това заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на реконструирания и ремонтиран Зимен дворец в Студентски град днес. В присъствието на спортния министър Красен Кралев обновеното за около 5 млн. лв. спортно съоръжение отвори врати.

“Със Зимния дворец ще кандидатстваме за Зимните младежки олимпийски игри”, заяви премиерът. След като президентът на МОК Томас Бах ни предложи, защо столицата ни да не бъде домакин и на този спортен форум. Няма лошо да се инвестира в тази инфраструктура, коментира Борисов. След това предложение от първия човек на МОК вероятно София ще получи домакинството, смятат в спортните среди. Премиерът се надява, че щом кауза, това ще мобилизира всички и ще се решат проблемите с Витоша. Ако заведем и метрото до лифта и знаете колко е близо ски-пистата. Така че възможно е да се направи, коментира Борисов.

Още: Премиер и министър откриват ремонтирания Зимен дворец

Днес за Аржентина отлетяха участниците ни в Летните младежки олимпийски игри. В Латинска Америка председателят на БОК Стефка Костадинова и спортният министър Красен Кралев ще се срещнат с висши представители на МОК и ще обсъдят подробности около кандидатурата за домакинство на София. След това ще трябва да се дискутира на експертно ниво, да се създаде комисия.

За кандидатстването няма конкретно установена процедура и срокове, научи Столица.bg. От БОК уточниха, че спортовете в програмата на младежките игри не е задължително да бъде като на другите олимпийски игри.  За младежките игри се вкарват и спортове експериментално.  Също за така кандидатурата и домакинството няма задължителна рекламна кампания .

Когато Томас Бах беше в България сам предложи това домакинство. Той каза, че не притиска никого със срокове. България организира на високо ниво три световни първенства в олимпийски спортове – гребане, волейбол и художествена гимнастика, похвали ни Бах.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Председателят на СОС опроверга фалшива новина

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков се наложи да опровергава фалшива новина във вестник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *