Начална страница / Местна политика / Приключиха ремонти на училища и детски градини в 18 столични района
Снимка: Фейсбук

Приключиха ремонти на училища и детски градини в 18 столични района

Летните ремонти на учебни и детски заведения завършиха в предвидения срок и сградите са готови за началото на учебната година. През тази година ремонтирахме 30 обекта – 17 детски градини и 13 училища, на територията на 18 столични района. За приключилите ремонти в софийските учебни заведения се похвали заместник-кметът по  “Инвестиции и строителство”  Ирана Савина в социалната мрежа.

Продължават строителните работи по проекта за основен ремонт на 26 училища и детски градини, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ – 2014 г. – 2020 г. Обектите са в районите „Красна поляна“, „Връбница“, „Надежда“, „Илинден“ и „Средец“. Ремонтират се 17 сгради, а в останалите 9 дейностите ще започнат до края на годината. Строително-ремонтните работи по тези обекти ще продължат, без да пречат на учебния процес.

Започването на учебната в година в училища в ремонт ще стане с разрешението на РЗИ.  В някои училища остават затворени целия етажи, а учебният процес ще бъде в ремонтирани вече етажи. В някой училища като 54 в “Надежда” децата ще учат в ремонтираната вече сграда, а в другата продължават строителните дейности, научи Столица.bg

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Мобилни пунктове за безплатни тестове за ХИВ в София

Мобилни пунктове за безплатни тестове за ХИВ ще има в столицата. Така ще бъдат предотвратени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *