Привикват шефове на общински дружества на заседание на транспортна комисия

 • Градски автобус

  Снимка: Столица.bg

Пълна проверка на транспортните общински дружества. Ръководителите да информират постоянната комисия по транспорт и туризъм на СОС на заседанието в сряда. Това поиска зам.-председателят на комисията Калоян Паргов. След два дни директорите Слав Монов и Евгени Ганчев трябва да дадат обяснение за работното време на шофьори и ватмани, както и за това дали наистина има недостиг на кадри.

Проверка и отчет на работата на дружествата от 1 януари 2019 г., иска Паргов. В справката трябва задължително да са посочени часовете положен извънреден труд от шофьорите, осигуряване на междусменните почивки и недостига на водачи на превозните средства.

Зам-председателят на комисията ще настоява да бъде докладвано, дали са верни информациите, които се разпространяват в социалните мрежи, за недостиг от над 300 шофьори и ватмани в столичния градски транспорт. Членовете на комисията ще се запознаят и продължителността на смените, дали те са по 16 часа и как столичният градски транспорт гарантира сигурността на гражданите на София.

Най-важно е да се реши какви мерки ще бъдат взети по отношение на транспортните дружества на Столична община. В петък автобус от градския транспорт катастрофира. Причината е, че шофьорът е получил инфаркт. След като му прилошало автобусът се ударил в друг. Минало е транспортното средство на технически преглед и шофьорът има задължителния медицински преглед, ще се разбере в сряда на заседанието на транспортна комисия.

Редактор: Столица.bg

Времето в София

Въздухът в София

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 26
състезание

Състезание в Техническия университет ще търси решения на извънредни ситуации

Състезание, в което отборите ще бъдат насърчавани за 48 часа да търсят решения на извънредни ситуции, включително и теми, свързани със страната ни, ще се проведе от 19 до 21 април в Техническия университет в столицата. Събитието се нарича Copernicus Hackathon Sofia.Организирано е от Risk Space Transfer Office към БАН с подкрепата на Столична община (Асоциация за развитие на София). Зад фасата на просто едно състезание се цели популяризиране потенциала и използването на данните и услугите на европейската програма за наблюдение на Земята – Коперник. Ето и с какви извънредни ситуации ще трябва да се справят отборите: Управление на извънредни ситуации: Оценка на щети от наводнения, пожари, картиране на свлачища;Защита на околната среда: Процент на изсичане на гората и обезлесяване; Рекултивация на хвостохранилища/минни райони;Мониторинг на водите и крайбрежието: Картиране на нефтени разливи; Проследяване на кораби; Застрояване на българското Черноморие. Прочети още...

comment 0
visibility 43
четене на приказки

Първокласници питат общински съветник как да пазим водата чиста(СНИМКИ)

Първокласници от 68 СУ "Акад.Никола Обрешков" в "Дружба" 2 засипаха с въпроси за екологията общинският съвет Лорита Радева. Тя им гостува по повод инициативата "Аз чета". Проявата върви във всички училища в района по повод Международния ден на детската книга, осъществява се заедно с администрацията на "Искър". Малчуганите показаха,че не само обичат да четат, но и са таланти в песните, рецитирането и танците."Родна реч", "Отечество любезно", "Аз съм българче" са само част от нещата, с които буквално просълзиха Лорита Радева. Малките обаче демонстрираха и активна гражданска позиция. Те я засипаха с въпроси за значението на дърветата и цветята за хората, говорят ли цветята собствен език, ценна ли ни е водата и как да я пазим чиста, трябва ли да засадим поне едно дърво. Накрая първокласничката Биляна Цветкова прочете есе, участвало и спечелило награда в конкурс, организиран по идея на Лорита Радева за Световния ден на водата Прочети още...

Реклама

Виж също

close

Преди сесията на СОС: Музикант и легенди в спорта стават "Почетен гражданин" на София...

"Топлоцентралата" да стане Общински културен институт (ОКИ) ще решават общинските съветници утре на редовна сесия н...

Прочети още keyboard_arrow_right