Начална страница / Местна политика / Протестиращите постигнаха договореност със СО
Снимки: Столица.bg

Протестиращите постигнаха договореност със СО

6200 деца чакат за място в яслите, а над 2000 деца за детска градина в столицата. Тези факти бяха изнесени на днешния протест на Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система пред сградата на Столична община на „Московска“ 33.

Снимки: Столица.bg

Стана ясно, че има създадена вече работна група към СО, която работи от 5 септември, каза председателя на Инициативния комитет В. Николов. Той обясни, че местната власт е признала за проблема с недостига на места в детските ясли и градини и действително има нужда от строежа на нови забавачки.

Снимки: Столица.bg

На днешното недоволство пред Столична община присъства и общински съветник Венци Мицов от „Глас Народен“, който е член на образователната комисия в СОС, видя Столица.bg.

„Удовлетворени сме от разговорите, но единственото недоволство е заради отказа за кадрови промени. Ние искахме смяната на директора на Дирекция „Образование“ Мария Минчева и на Ирена Николова – главен експерт в Дирекцията“, защото при подадените сигнали, наистина бяха установени нарушения. Протоколите са достъпни, но има само препоръки и няма наказания“ каза В. Николов.

Снимки: Столица.bg

Според него от 15 септември пак ще има неправомерно приети деца. Инициативния комитет настоя за въвеждане на електронна система за прием и на децата в първи клас.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Кметът на София показа на еврокомисар Крецу промяната на София

Кметът Йорданка Фандъкова показа еврокомисаря ро регианлана политика Корина уникалната гробница със стенописи, която бе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *