Районни кметове се прощават в социалната мрежа (СНИМКИ)

photo_library
 • На прощаване в район Студентски

  Снимка: Фейсбук

 • Наталия Стоянова

  Снимка: Фейсбук

Нов районен кмет, нов мандат, нов късмет! Някой от старите влязоха в битката уверени в успеха, други несигурни, знаейки какво и как са свършили и загубиха. От понеделник много от тях се прощават и благодарят. Благодарят на гражданите за подкрепата, макар и недостатъчна, благодарят за доверието и благодарят на хората в администрацията, с които са рабитили.

В социалната мрежа четирима от загубилите изборите се прощават. Въпреки поражението имат смелостта да напуснат достойно, откровенно и пред всички, така както са влезли преди 4 години. Но пък със сигурност след себе си оставили ремонтирани детски градини, нови детски площадки, обновени улици, модернизирани училища и още и още добри неща за гражданите.

Сред първите във фейсбук довиждане си взе зам.-кметът на район Студентски Велина Белева-Влахова. "Искам публично да благодаря на екипа на район "Студентски" за всеотдайната работа, хубавите та дори и лошите моменти заедно. Имах късмета и щастието да работя с всеотдайни и сърцати експерти и преди всичко качествени и истински хора. На всички тях желая здраве и безспирна енергия за в бъдеще!!! Благодаря и на всички, които са ни подкрепили в предизборната битка, а също и на онези, които са гласували доверие на другия кандидат, защото уважавайки всяко мнение разбирам и приемам, че в нечии очи и усещане, работата ни не е била достатъчно задоволителна. Мога обаче гордо да заявя, че през далечната 2008 г. престъпих прага на районната администрацията с чисто сърце, близо 12 години по- късно ще я напусна с чисти ръце и оставила след себе си модерна образователна инфраструктура в почти всички общински детски градини и училища в района, изцяло изградена нова детска градина в кв. Дървеница, пристройки, множество детски площадки, отново работещ басейн в училище, достъпна среда за възрастни хора, майки с колички и хора с увреждания,както и безброй инициативи с участието на деца и родители на различни тематики и довели до хиляди усмивки и нови умения, които винаги са осмисляли моята работа. Пожелавам новия избор, който направиха жителите на район "Студентски", за в бъдеще да доведе до очакваните от тях резултати!", написа Велина Белева.

На прощаване тя и кметът Димитър Дилчев си направиха снимка с колегите си в Студентски. На изборите там спечели Петко Горанов с 50.77%, което е почти 10% повече от Дилчев. Със сигурност обаче Дилчев ще бъде запомнен като първия кмет, който успя да стигне до успеха и в Студентски град да има проект, а скоро ще започне и изграждането на първия затворен кампус.


Довиждане в социалната мрежа си каза с приятели, колеги и граждани вече ексккметът на Слатина Наталия Стоянова. "Благодаря за подкрепата на почти 10 000 слатинци, с които гледаме в една посока. Благодаря за възможността през тези години да работя и да променяме заедно район "Слатина". Заемах поста на кмет на този прекрасен район с чисто сърце, но още по-важното е, че го напускам с чисти ръце. Дадох най-доброто от себе си, за много не ми стигна времето, а и не само то, но съм сигурна, че все пак успях да допринеса за по-добрия облик на "Слатина". Искам да благодаря на прекрасния ми екип. Относно бъдещето на района бих искала да вярвам, че проектите, които сме заложили за изпълнение през тази и следващите години няма да потънат и новия кмет ще се постарае да ги отстоява. Аз ще продължа да обичам този район и с каквото мога да допринасям за неговото добруване", написа Наталия Стоянова.

И в Слатина следващите 4 години ще управлява кандидатът на Демократична България Георги Илиев, който спечели с 51,62%, а Стоянова събра недостатъчните 40,13%.

Лаконичен пък е в сбогуването си екскметът на Красно село. "Искам да благодаря на всички, които вчера гласуваха! Благодаря за подкрепата и доверието! Успех на новата администрация и искрено се надявам, за доброто на района, победата им да бъде не само заслужена, но и оправдана във времето! Успех и благодаря! Ваш Христо", написа Христо Апостолов.

Първа от районните кметове и не изневерявайки на принципа си да информа чрез социалната мрежа беше бившият районен кмет на Средец Мария Ачкова. Тя не се кандидати и можеше да се сбогува това още преди изборите. Тя обаче предпочете да го стори, след като се увери в чии ръце остава централния столицен район. И вероятно наследникът й Трайчо Трайков, общински съветник в стария СОС и енергиен министър в първия кабинет "Борисов" ще бъде достоен, за да продължи започнатото в Средец.

"Когато преди 4 години спечелих доверието на съгражданите си за кмет на район Средец, от 24-те района на София, единствено четирима не бяхме кандидати от ГЕРБ. Радвам се и че има достоен човек, на когото да предам работата си. „Едно птиче пролет не прави“, но осем вече е достатъчно оптимистичен свеж полъх. Особено, когато тези 8 са подкрепени от 12 други в общинския съвет. Надявам се това ядро да остане единно и принципно и да е на висотата на обществените очаквания. Поздравявам всички за успеха и пожелавам на районните кметове
от Демократична България да успеят да изпълнят с достойнство и чест нелеката обществена задача в полза на съгражданите и районите си. Пожелавам им усилията им да имат смисъл, а работата да им носи удовлетворение. И ако имате нужда от помощ - винаги съм насреща", написа Мария Ачкова.

Все още своето сбогом в социалната мрежа не са казали екскметовете на район Панчарево Димитър Сичанов, на Овча купел Христина Семерджиева, на Триадица Николай Терзиев, на Кремиковци Ивайло Панев и др.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (33%, 43 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (14%, 18 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (24%, 32 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (17%, 22 Гласове)
 • Нямам дете/деца (13%, 17 Гласове)
Общо гласували: 132 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Напомняне: На 30 юни изтича срокът за първата вноска на местните ......

Напомняне за всички столичани! Утре- 30 юни е последния срок за плащането на първа вноска на данък "сгради" и данък МПС ...

Прочети още keyboard_arrow_right