Разплащат ремонти на улици с 1 млн. лв. от парите за ремонта на Френската гимназия в София

Разплащат ремонти на улици с 1 млн. лв. от парите за ремонта на Френската г

Снимка: Столица.bg

С 10 гласа "за", 2 "въздържал се" и 1 "против" Комисията по образование и култура към СОС бе одобрен доклада за да прехвърляне на бюджетни средства за разплащане на ремонти по уличната мрежа. 

Прехвърлянето се налага заради забавяне на големия ремонт с присторяване на корпус и физкултурен салон на Френската гимназия "Алфонс дьо Ламартин" в София и то е съгласно Закона за публичните финанси.

Текущите ремонти в учебната инраструктура не са преставали и няма да престават. Няма как след 31 декември т. г. да останат средствата в бюджета, защото след това всичко се разстартира. Средствата се анулират към 31 декември и затова неразплатените фактури от текущи области трябва да се разплатат. Текущи ремонти не формират преходен остатък", обясни пред общинските съветници зам.-кметът по образование доц. Тодор Чобанов.

"През 2020 г. за "Изграждане, ремонт и поддръжка на уличната мрежа са предвидени 50 млн. лв. Със средства - 3 159 037 лв., са разплатени задължения за 2019 г., с 3 838 962 лв. са разплатени СМР заложени в програмите от 2019 г., но завършени и фактурирани през 2020 г. За постигане на желаните резултати и подобряване на визията на града е необходимо да бъдат осигурени допълнителни средства за извършването на текущ ремонт и поддръжка на пътната мрежа за 2020 г. За осигуряването на допълнителни средства да се прехвърлят 1 млн. лв. от "Образование" и "Други дейности по образованието" в "Текущ ремонт", пише в доклада.

Това са средства, предвидени за изграждането на пристройката на 9-ата френска гимназия "Алфонс дьо Ламартин" - учебен блок и физкултурен салон, чиийто ремонт е с прогнозна стойност 5 500 000 лв.

Строителната площадка бе открита през септември 2020 г., но има забавяне на процедурата по избор на изпълнител и СМР не са започнали и завършили в предвидения срок. "За целесоъбразното усвояване на бюджетните средства за 2020 г. за обекта да се пренасочат за разплащане на други обекти", се посочва в доклада.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Борис Бонев: Билетчето в София няма да се вдига...

Билетчето за градския транспорт в София няма да поскъпне, а парите за заплатите на служителите са осигурени. Това заяви ...

Прочети още keyboard_arrow_right