Разплащат ремонти на улици с 1 млн. лв. от парите за ремонта на Френската гимназия в София

Разплащат ремонти на улици с 1 млн. лв. от парите за ремонта на Френската г

Снимка: Столица.bg

С 10 гласа "за", 2 "въздържал се" и 1 "против" Комисията по образование и култура към СОС бе одобрен доклада за да прехвърляне на бюджетни средства за разплащане на ремонти по уличната мрежа. 

Прехвърлянето се налага заради забавяне на големия ремонт с присторяване на корпус и физкултурен салон на Френската гимназия "Алфонс дьо Ламартин" в София и то е съгласно Закона за публичните финанси.

Текущите ремонти в учебната инраструктура не са преставали и няма да престават. Няма как след 31 декември т. г. да останат средствата в бюджета, защото след това всичко се разстартира. Средствата се анулират към 31 декември и затова неразплатените фактури от текущи области трябва да се разплатат. Текущи ремонти не формират преходен остатък", обясни пред общинските съветници зам.-кметът по образование доц. Тодор Чобанов.

"През 2020 г. за "Изграждане, ремонт и поддръжка на уличната мрежа са предвидени 50 млн. лв. Със средства - 3 159 037 лв., са разплатени задължения за 2019 г., с 3 838 962 лв. са разплатени СМР заложени в програмите от 2019 г., но завършени и фактурирани през 2020 г. За постигане на желаните резултати и подобряване на визията на града е необходимо да бъдат осигурени допълнителни средства за извършването на текущ ремонт и поддръжка на пътната мрежа за 2020 г. За осигуряването на допълнителни средства да се прехвърлят 1 млн. лв. от "Образование" и "Други дейности по образованието" в "Текущ ремонт", пише в доклада.

Това са средства, предвидени за изграждането на пристройката на 9-ата френска гимназия "Алфонс дьо Ламартин" - учебен блок и физкултурен салон, чиийто ремонт е с прогнозна стойност 5 500 000 лв.

Строителната площадка бе открита през септември 2020 г., но има забавяне на процедурата по избор на изпълнител и СМР не са започнали и завършили в предвидения срок. "За целесоъбразното усвояване на бюджетните средства за 2020 г. за обекта да се пренасочат за разплащане на други обекти", се посочва в доклада.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right