Ремонтът на транспортно общежитие ще се забави, СОС отложи доклада за обновяването

Ремонтът на транспортното общежитие се отлага, СОС отложи доклада за обновя

Снимка: Столица.bg

Ремонтът на общежитието на транспортни работници в градския транспорт на София ще се забави поради липса на финансиране. Това стана ясно днес в началото на днешната сесия на СОС. Докладът, допълнителна т. 6 в дневния ред, за за финансиране със средства  от Специализирания общински приватизационен фонд за проектиране и ремонт на сграда - общежитие на „Столичен автотранспорт" ЕАД  се отложи по предложение на Карлос Контрера.

Той направи аргументирано предложение, да се отмени и да се гледа на следваща сесия, като към доклада се приложат всички експертни оценки и анализи, освен количествено стойностна сметка. "Спекулира се с цифри и детайли около ремонта и за да няма съмнения и лъжи, да отложим тази точка от дневния ред, каза Карлос Контрера. 

За започване на ремонта са отпуснати 466 600 лв. за сградата, в която да се осигурят добри условия за живот при привличането от страната на шофьори за градския транспорт в София.

Сградата е строена през 70-те години и има два корпуса, един 5-етажен и двуетажен. Освен превръщането на общежитието в енергоефективно, се предвижда са се ремонтира покрива, инсталациите, дограмата, санитарни възли и др., като се осигурят 70 стаи за 90 служители в столичния градски транспорт.

Както е известно точно преди година имаше криза за водачи в обществения транспорт в София. А ремонтът на разрушеното общежитие бе поредната стъпка от последователната политика на Столична община към подобряване на условията на работа на служителите в транспортните дружества на общината.

Целият ремонт ще струва около 2,5 млн. лв. За да не се губи време, Столичен автотранспорт ЕАД вече е провел процедурата по ЗОП и има избран изпълнител за цялостната реконструкция на сградата, която се намира на територията на гараж Дружба в Дружба 2. Засега ремонтът се отлага, защото чака финансиране.

Срещу ремонта се обяви независимият общински съветник Борис Бонев. Според него има завишение на пазарните цени в офертата на спечелилата фирма, като стойността на практически всички материали е завишена многократно. Според него ремонтът ще струва на софиянци 1852 лв. за квадратен метър, което е близо до ново жилищно строителство.

На днешната сесия бяха оттеглени с писма точки  27 и  30 от дневния ред и отложени без становища на комисиите точки 7 и 24.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (39%, 169 Гласове)
 • На време (13%, 58 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 78 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 113 Гласове)
 • Не мога да преценя (3%, 15 Гласове)
Общо гласували: 433 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София: Още две спортни площадки, каране на скейтборд в Северния......

Места за нови две спортни площадки, най-вероятно в по-крайните столични квартали, ще бъдат определени до края на тоз...

Прочети още keyboard_arrow_right