Начална страница / Местна политика / Родители на първокласници в столицата на съд за неверни данни
източник: 24 часа

Родители на първокласници в столицата на съд за неверни данни

Всички родители, на които предстои да запишат децата си в първи клас могат да бъдат подведени под съдебна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс, ако впишат неверни данни в заявлението.

 

Този текст е записан в края на формуляра за кандидат-първокласници. Приемането на документи за първолаците в училищата стартира на 16 април, а крайния срок е 16 май. Резултатите от първото класиране ще са налице до 22 май.

 

За крайното класиране няма значение кога ще бъде внесено заявлението за кандидатстване. Директорите препоръчват родителите да подават заявления в повече от едно училище, за да имат резервен вариант.

 

Тази година определящият критерий за прием е уседналостта по месотживеене. Важно е детето да живее на посочения адрес повече от 3 години.

 

При наличие на повече кандидати, отговарящи на всички критерии, ще бъде теглен жребий в присъствието на представители на настоятелството и обществения съвет. Тегленето на жребия трябва да се записва. от 3 години.

При наличие на повече кандидати, отговарящи на всички критерии, ще бъде теглен жребий в присъствието на представители на настоятелството и обществения съвет. Тегленето на жребия трябва да се записва.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Изложбата “София – град за хората” е пред Съдебната палата до края на октомври

Изложбата по проекта “София – град за хората” е изложена от днес до 31 октомври …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *