С 1,6 млн. лв. от СУСОПФ Столична община ремотира 15 детски градини и училища в София

С 1,6 млн. лв. от СУСОПФ Столична община ремотира 15 детски градини и учил

Снимка: Столица.bg

Учебните заведения са разположени в 11 столични района - Средец, Сердика, Слатина, Лозенец, Триадица, Красна поляна, Витоша, Люлин, Връбница, Панчарево и Банкя

Столична община ще инвестира 1, 689 млн. лв. за ремоти в 15 детски градини и училища в София. Това съобщи зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов в социалната мрежа. Парите са осигурени от Общинския приватизационен фонд. Това реши днес Съветът за управление на Специализирания общински приватизационен фонд /СУСОПФ/, който проведе онлайн заседание в новия си състав.

Решението за отпускане на 1,689 млн. лв. от Фонда трябва да бъде потвърдено от Столичния общински съвет тази седмица.

Списъкът с училища и детски градини, нуждаещи се от ремонт на материалната база е изготвен на основание постъпили в Столична община искания от районни кметове, директори и родителски настоятелства, както и след извършени огледи на място и препоръки в техническите паспорти на сградите, пише в доклад до СОС зам.-кметът по строителството д-р инж. Ангел Джоргов.

Учебните заведения са разположени в 11 столични района - Средец, Сердика, Слатина, Лозенец, Триадица, Красна поляна, Витоша, Люлин, Връбница, Панчарево и Банкя.

Необходимите ремонтни дейности са от различно естество - конструктивно укрепване на сградни елементи, ремонти на покриви и дворове, подмяна на водопроводни, противопожарни, отоплителни и електро инсталации, обновяване на кухненски блокове, преустройства на сгради за обособяване на нови групи към детски градини.

Приетото от СУСОПФ предложение е в изпълнение на последователната политика на Столична община за обновяване и модернизиране на материално-техническата база на образователната инфраструктура в столицата, припомня Барбалов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

В София: Още две спортни площадки, каране на скейтборд в Северния......

Места за нови две спортни площадки, най-вероятно в по-крайните столични квартали, ще бъдат определени до края на тоз...

Прочети още keyboard_arrow_right