С 1,6 млн. лв. от СУСОПФ Столична община ремотира 15 детски градини и училища в София

С 1,6 млн. лв. от СУСОПФ Столична община ремотира 15 детски градини и учил

Снимка: Столица.bg

Учебните заведения са разположени в 11 столични района - Средец, Сердика, Слатина, Лозенец, Триадица, Красна поляна, Витоша, Люлин, Връбница, Панчарево и Банкя

Столична община ще инвестира 1, 689 млн. лв. за ремоти в 15 детски градини и училища в София. Това съобщи зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов в социалната мрежа. Парите са осигурени от Общинския приватизационен фонд. Това реши днес Съветът за управление на Специализирания общински приватизационен фонд /СУСОПФ/, който проведе онлайн заседание в новия си състав.

Решението за отпускане на 1,689 млн. лв. от Фонда трябва да бъде потвърдено от Столичния общински съвет тази седмица.

Списъкът с училища и детски градини, нуждаещи се от ремонт на материалната база е изготвен на основание постъпили в Столична община искания от районни кметове, директори и родителски настоятелства, както и след извършени огледи на място и препоръки в техническите паспорти на сградите, пише в доклад до СОС зам.-кметът по строителството д-р инж. Ангел Джоргов.

Учебните заведения са разположени в 11 столични района - Средец, Сердика, Слатина, Лозенец, Триадица, Красна поляна, Витоша, Люлин, Връбница, Панчарево и Банкя.

Необходимите ремонтни дейности са от различно естество - конструктивно укрепване на сградни елементи, ремонти на покриви и дворове, подмяна на водопроводни, противопожарни, отоплителни и електро инсталации, обновяване на кухненски блокове, преустройства на сгради за обособяване на нови групи към детски градини.

Приетото от СУСОПФ предложение е в изпълнение на последователната политика на Столична община за обновяване и модернизиране на материално-техническата база на образователната инфраструктура в столицата, припомня Барбалов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС решава за обновяването на историческата част на Борисовата гр......

Столичният общински съвет ще гласува днес за кандиданстване на Столична община с проект за цялостно обновяване на Б...

Прочети още keyboard_arrow_right