С конкурси избраха новите ръководства на ЦГМ, Автотранспрот и Електротранспорт

С конкурси избраха новите ръководства на ЦГМ, Автотранспрот и Електротрансп

Снимка: Столица.bg

В Съвета на директорите на трите общински транспортни дружества има преподаватели от УНСС, юристи, икономисти, финансисти и инженери

Комисия избра новите членове на Съветите на директорите на трите транспортни оператора в столицата – Центъра за градска мобилност, Столичния автотранспорт и Столичния електротранспорт. В нея участват представители на всички политически сили в СОС и експерти, които са стигнали до консенсус, съобщиха от СОС.

Кандидатите за управлението на общинските дружества преминаха през три етапа - по документи, представяне на бизнес предложения и интервю. Конкурсът беше обявен през ноември миналата година и е проведен съгласно Закона за публичните предприятия и Правилникът за прилагането му, както и Наредбата за реда за учредяване и упражняване правата на общината в публичните предприятия. В него участваха 45 души.

Всички те бяха оценявани по 6 критерия – представени бизнес програми, познания за дейността на дружеството, професионален опит, образователен ценз, опит в управлението на проекти, комуникационни и аналитични умения. От комисията коментират, че е търсена приемственост и баланс между хора с опит в ръководството на дружествата, дългогодишни служители и нови хора с визия за развитие на общинските дружества.

В управлението на Столичния електротранспорт влиза доц. д-р Елена Симеонова. Тя е зам.-декан на факултет "Международна икономика и политика" в УНСС. В борда влиза ии Веселин Порязов, който е с икономическо образование завършено в Германия и с опит в различни международни компании. Постовете си запазват Евгений Ганчев, ръководител на дружеството от над 20 години и настоящ изпълнителен директор. В новото ръководство са предложени и Кирил Георгиев, който е от структурата на градския транспорт в София, ръководител на поделение "Малашевци", както и Десислава Пачева, която е юрист с над 25 години стаж.

В Столичния автотранспорт мястото си запазва сегашният изпълнителен директор Слав Монов, както и Илия Гътовски, доктор по Икономика на транспорта и преподавател в УНСС. Повечето от членовете на Съвета на директорите са нови имена, сред които Николай Найденов бивш председател на борда на директорите на БДЖ Холдинг, Йовелина Тихова, която в момента е мениджър в IT компания, както и Любомир Ковачев.

В Центъра по градска мобилност е предложена Розалина Георгиева, дългогодишен служител в дружеството, преминала през йерархията от младши експерт, юристконсулт до ръководител на сектор. Ново попълнение е Иван Антов, който е бил член на Борда на "Топлофикация" Пловдив, началник отдел в КФН, член на Съвета на директорите в инвестиционен посредник и е съдружник в адвокатско дружество. Постовете запазват Димитър Дилчев, който е и досегашен изпълнителен директор, както и Румяна Милова, която получи най-високата оценка на бизнес програмата си и Никола Рогачев.

Новите Съвети на директорите ще бъдат гласувани на заседанието на Столичния общински съвет на 25 февруари т. г., четвъртък.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (39%, 199 Гласове)
 • На време (13%, 64 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 89 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (27%, 135 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 19 Гласове)
Общо гласували: 506 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София: Бюджет 2021 не е безкрайно число, до 75 млн. лв.......

От 25 до 75 млн. лв. трябва да се увеличи Бюджет 2021 на Столична община с предложенията на всики политически групи, кои...

Прочети още keyboard_arrow_right